Het idee voor een eigen club ontstond pas drie maanden geleden, maar het gaat snel voor Peña Madridista Gentino. Met zo’n 150 leden zijn ze een van de drie Belgische fanclubs van het Spaanse Real Madrid, en de eerste voor Oost-Vlaanderen. Niet evident, want een supportersclub start je niet zomaar. “We hebben een notaris onder de arm genomen die onze gegevens heeft opgestuurd naar het staatsblad”, zegt Mario Van Eeckhout (32), één van de drie oprichters. “Vrijdag moeten de officiële papieren binnen zijn en kunnen we ook onze aanvraag naar Real Madrid opsturen. Die zal sowieso worden goedgekeurd. Het minimum aantal leden is vijftig, wij hebben er al driedubbel zoveel.” 

Spaanse driehoek 
Met de Real Madrid-fanclub is de ‘Spaanse’ driehoek in Gent compleet. “De supporters van Atlético Madrid zitten in café Lambert aan de Oude Bijloke en Barcelona in Popeye’s Corner in Mariakerke”, aldus Van Eeckhout. 
En er kan ook nog wat liefde voor de Buffalo’s vanaf. Zaterdagmiddag kwam de groep samen in café De Voerman om naar de wedstrijd van Real Madrid tegen Sevilla te kijken. Daarna trok het naar de Ghelamco Arena om AA Gent te zien winnen tegen Kortrijk.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio