Boef en Lil' Kleine doen examens vergeten

De laatste druppels examenzweet gemaskeerd met wat parfum en de gsm in de aanslag. 1300 jongeren (en ouders) gingen gisterenavond uit hun dak voor Boef en Lil' Kleine. Beide Nederlandse rappers vuurden elk een handvol hits, als 'Krantenwijk', 'Habiba' en 'Drank en Drugs' op de jeugd af. Samen traden ze bijna één uur op.

Gewoon Boef man
Een kwartiertje later dan gepland kwam Boef met een cool het podium op gewandeld. De populaire Nederlandse rapper heeft Algerijnse roots en is geboren nabij Parijs. Hij raakte vooral bekend via sociale media en zijn vlog heeft honderdduizenden volgers. Zijn prestatie op podium was iets minder. Het leek ons eerder een verplicht nummertje dan een eer om in de Vooruit te mogen spelen. Gelukkig was het zeer jonge publiek uitzinnig enthousiast en ondersteunden ze massaal alle refreintjes. 25 Minuten en 5 hitjes later verdween Boef als een dief in de nacht.

Waar is dat feestje…
Hoewel ook te laat, zette Lil' Kleine zette een betere performance neer. De sympathieke rappende volksmenner voelde zich één met het publiek en kwam authentieker over. Hij zong beter en enthousiaster dan Boef. Dat vond ook Bas Smet (11) uit Lokeren: “Ik vond Boef ook superleuk, maar de klank bij Lil' Kleine was beter. Hij is een betere rapper.”

Snap chat
De decibels in de zaal gingen samen met vele gsm’s de lucht in bij het begin van elke nieuwe song. Verbluffend om te zien dat meer ogen op de gsm gericht waren dan op het podium. De twee nederrappers wisten het puberpubliek perfect te bespelen. Een fotootje voor insta, een videootje voor Snapchat en telkens werd het volk wild. Soms hadden we het gevoel dat de bindteksten belangrijker waren dat de soms fel ingekorte songs.

Truken van de foor
Los van de blote bast van Lil' Kleine deden beide rappers een greep uit dezelfde trukendoos (foto van publiek, lichten uit en iedereen lichtje aan op gsm, "waar is dat feestje"...). Maar wat maakte het uit? De jeugd beleefde een zot leuke avond. Nele De Temmerman (16) uit Gent en Helena De Maertelaere (16) uit Deinze zijn zwaar fan van Boef en Lil' Kleine en zagen hen al vier keer optreden: "Ze zongen deze keer! Normaal roepen ze veel meer. Het was de max, maar het was wel veel te druk vooraan. Spijtig van die grote jongens die pal voor ons stonden. Ook jammer dat we niet één pintje mochten drinken omdat we nog geen achttien zijn".

Voor wie geen ticket had of Boef en Lil' Kleine gewoon nog eens wil zien. Ze treden vanavond nog eens op in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel van 21u00 tot 22u00 op het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Misschien zingen ze daar hun gemeenschappelijke hit 'Krantenwijk' wél samen. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio