Veertig gezinnen geëvacueerd na gaslek

Middelkerke - In de Middelkerkse deelgemeente Slijpe werd een veertigtal gezinnen geëvacueerd nadat bij wegeniswerken een gasleiding werd geraakt.

Het lek ontstond in een lagedrukleiding op de hoek van de Henri Jansseunestraat en de Spermaliestraat. Het gas vatte vuur en dat zorgde voor een steekvlam. De brandweer van Middelkerke nam geen enkel risico en evacueerde een veertigtal gezinnen die in de buurt van het gaslek woonden. De meeste mensen vonden opvang bij familie of vrienden en voor een twintigtal anderen werd voor opvang gezorgd in de plaatselijke school.

De gasmaatschappij sloot de leiding langs beide kanten van het lek af waardoor ook de gastoevoer werd afgesloten. Het dichten van het lek nam wel een hele tijd in beslag. De omliggende straten werden afgesloten.

Het betrof een lagedrukleiding op de hoek van de Spermaliestraat en de Henri Jansseunestraat. Het gas ontbrandde en de Middelkerkse brandweer ging over tot evacuatie van een veertigtal gezinnen rond de plaats van de geraakte gasleiding. De meeste personen konden opgevangen worden bij familie, voor een twintigtal anderen werd voor opvang gezorgd in het plaatselijke dorpsschooltje. De gasmaatschappij sloot de leiding langs weerszijden van het lek af om zo de gastoevoer af te sluiten.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio