Koen Bultinck verlaat Vlaams Belang-fractie in de Provincieraad

Koen Bultinck verlaat Vlaams Belang-fractie in de Provincieraad

Foto: if

Diksmuide - West-Vlaams provincieraadslid en ere-volksvertegenwoordiger Koen Bultinck (VB) stapt onverwacht uit de Vlaams Belang-fractie in de provincieraad.

Hij zal dan ook het laatste jaar van de legislatuur als onafhankelijk raadslid zetelen. Volgens Bultinck biedt de afslanking van de provincies een aantal nieuwe uitdagingen en opportuniteiten. “Na bijna dertig jaar politiek engagement wil ik me ten volle focussen op de niet-partijpolitieke Vlaamse Beweging”, geeft Bultinck als uitleg voor zijn vertrek uit het Vlaams Belang. “Daar is echt nuttig werk te doen, veel meer dan in de partijpolitiek waar het teveel over de ‘postjes’ gaat.”

Koen Bultinck stelt verder dat hij het als pure Vlaams-nationalist het steeds moeilijker heeft met een simplistisch anti-islamtaalgebruik dat door het Vlaams Belang wordt gehanteerd. “De hedendaagse maatschappelijke problemen verdienen ernstige antwoorden”, aldus nog Bultynck.

Koen Bultynck vertegenwoordigde van 1999 tot 2010 het Vlaams Belang in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Daarnaast was hij van 2007 tot 2013 gemeenteraadslid in zijn woonplaats Diksmuide om daarna te beginnen aan een mandaat van zes jaar als provincieraadslid.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio