Kersvers blauw in Aarschot

Nieuwe agenten voor politiezone

Nieuwe agenten voor politiezone

Verjonging bij politiezone Aarschot Foto: Stad Aarschot

Aarschot - De lokale politie Aarschot heeft er drie nieuwe politie-inspecteurs bij die zorgen voor verjonging.

"Wij hebben de laatste jaren gewerkt aan de vernieuwing en verjonging van ons politieteam. Eerder was in 2016 de vernieuwing aan de top met korpschef Bart Van Thienen en commissaris Evie Claes als nieuwkomers al een geslaagde operatie. Ook binnen het middenkader en het lagere kader komen er geregeld nieuwe en jonge mensen bij. Telkens gaat het om zeer goed opgeleide en enthousiaste krachten. Aarschot beschikt momenteel zonder meer over een van de meest performante politieteams van Vlaams-Brabant. De veiligheid van onze burgers staat centraal en is bij zulk team in uitstekende handen", zegt burgemeester André Peeters (CD&V). 

Drie nieuwe politie-inspecteurs

Vincent Van Cauwenbergh en Anneleen Schellens slaagden voor hun opleiding aan de politieschool en vervolledigen sinds oktober hun probatiestage van 6 maanden. In maart eindigt deze probatiestage en kunnen de nieuwkomers officieel als politie-inspecteur bij de lokale politie Aarschot aan de slag. Volgens korpschef Bart Van Thienen zijn de nieuwe rekruten heel gedreven en toonden ze alvast hun kennis en bekwaamheid in de praktijk.

Recent kwam er ook met inspecteur Britt Fierens versterking in het politiekorps. Zij maakte op 1 november 2017 de overstap van de federale naar de lokale politie. Net als Anneleen en Vincent maakt Britt deel uit van de polyvalente pool.

"Met deze aanwervingen zorgen we voor een evenwichtige spreiding van alle leeftijden binnen ons korps. Zo vermijden we grote uitstromen en krijgen ervaren collega’s de kans om de jonge nieuwkomers de knepen van het vak te leren. Het is ook typerend voor onze zone dat alle medewerkers heel open zijn naar nieuwkomers en stagiairs toe. De wederzijdse inzet werkt aanstekelijk", stelt  Korpschef Bart Van Thienen:

Polyvalente pool

Britt Fierens, Vincent Van Cauwenbergh en Anneleen Schellens maken deel uit van de polyvalente pool van de politiezone Aarschot. Hun voornaamste taken zijn interventies, het meldpunt bemannen, deelnemen aan wegcontroles en kleine onderzoeken uitvoeren, onder andere omtrent jeugd. De nieuwkomers konden ook al hun steentje bijdragen bij de wijkagenten, de verkeersdienst en de recherche. Zo krijgen ze een goed beeld van de gehele politiewerking.

Verjonging

"Fijn dat we drie nieuwe politieagenten mogen verwelkomen bij de politiezone Aarschot. Ik ben fier op de verjonging van ons politiekorps. Onder de deskundige leiding van korpschef Bart Van Thienen en commissaris Evie Claes waait er een frisse wind door de politiewerking. Enthousiasme, dynamisme en gedrevenheid zijn hierbij de sleutelwoorden. Zij kunnen op hun beurt rekenen op de commissarissen Hans Geyskens (operaties en steun) en Geert Cools (wijk en recherche). Een ideale mix van generaties", zegt Peeters.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio