Getij-Dingen04: kunst op strandpalen van Oostduinkerke tot Sint-Idesbald

Koksijde - Op de stranden van Sint-Idesbald, Koksijde en Oostduinkerke loopt van 10 maart tot 30 november het uitzonderlijke kunstproject Getij-Dingen04, Kunst op Strandpalen van Oostduinkerke tot Sint-Idesbald. Bij laagwater ontmoet de wandelaar er vijftien kunstwerken, bevestigd aan een meetpaal of getijdenpaal ergens op een zandbank of in het midden van een diepe plas.

Getij-Dingen was negen jaar geleden het artistieke geesteskind van kunstenares Ingrid Sinnaeve en is nu al aan zijn vierde editie toe. De organisatie is in handen van een werkgroep met daarbij kunstenaressen Ingrid Sinnaeve en Ann Devloo-Delva, de dienst Cultuur en Erfgoed en afdeling Kust van de Vlaamse Overheid. De kunstwerken bevinden zich over een afstand van ca. 8 km tussen enerzijds paal 1 op de grens met Nieuwpoort-Bad en anderzijds paal 15 ter hoogte van het George Grardplein in Sint-Idesbald.

Deelnemers

De deelnemende kunstenaars aan deze editie zijn Vanessa Aelbrecht, Willy Baeyens, Christiaan Billiet, Geert Defurne & Chris Hubrecht, Marc Galle, Mie Ghesquiere, Henk Korthuys, Marie Lechat, Patrick Lemineur, Myriam Selleslagh, Marc Van Thienen, Geert Vanderplancke, Marc Vanhecke, Leen Van Landeghem & de afdeling Vrije Grafiek van de Westhoek Academie Koksijde.
De gratis brochure met kaartje en getijdentabel is verkrijgbaar bij kantoren van de dienst Toerisme. De expo is dag en nacht open bij laag water. Het is wel aangeraden uw wandeling twee uur voor het laagwatertijdstip te beginnen, zodat u niet onaangenaam verrast wordt door de opkomende vloed die de kellen vol water doet lopen...

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio