Loop 5 of 10 km in 10 weken

Start met lopen start terug

Start met lopen start terug

Start to run en daarna mee het Aarschots Joggingcriterium in Foto: dvg

Aarschot - Vanaf maandag 9 april begint een nieuwe sessie van Start met lopen, een initiatief van vzw SPOA in samenwerking met Sportiva Gelrode vzw. Zowel beginnende joggers als gevorderden kunnen 10 weken lang deelnemen aan loopsessies in groep, en dat onder professionele begeleiding.

Begeleide loopsessies

De loopsessies vinden elke maandag, woensdag en vrijdag om 20 uur plaats in het Elzenhof in Aarschot. In 10 weken leren de deelnemers van 0 naar 5 km of van 5 naar 10 km lopen. Op het einde van de sessie worden de geslaagden beloond met een receptie.

Schepen van Sport en Welzijn Geert Schellens: "Iedereen weet dat lopen gezond is, maar soms is het moeilijk om de stap te zetten en je loopschoenen aan te trekken. Daarom willen we mensen de kans geven in groep te lopen. Dit bevordert het sociale contact en geeft je motivatie een boost. Je werkt dus niet alleen aan je conditie, maar leert ook nieuwe mensen kennnen. We hopen dat mensen zich aangesproken voelen en de uitdaging aangaan."

Deelnemen

Start met lopen omvat 30 begeleide loopsessies. Hiervoor betaal je 15 euro inclusief verzekering en een luxe badhanddoek. Deelnemen doe je door je vooraf in te schrijven bij de sportdienst of via www.sportinaarschot.be.

Infoavond

Wie twijfelt om deel te nemen, kan op donderdag 5 april om 20 uur een infoavond bijwonen in de aula van de muziekschool in domein Elzenhof.

Meer info?

Meer info vind je op www.loopclub-sportiva.be. Met vragen kan je terecht bij de sportdienst via sportdienst@aarschot.be of op het nummer 016 56 20 15. Of neem contact op met Sportiva Gelrode vzw via info@loopclub-sportiva.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio