Lancering van het keurmerk ‘Elke dag Nederlands’ in De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne.

De Panne / Koksijde / Nieuwpoort / Veurne - Op donderdag 18 april vond de officiële lancering plaats van het logo voor het keurmerk ‘Elke dag Nederlands’, in aanwezigheid van een aantal lokale handelaars, diensten en politici. Het keurmerk is een initiatief van de intergemeentelijke integratiedienst Wintegratie. Deze actie kadert in een totaalproject waarbij geprobeerd wordt om anderstaligen in het dagdagelijks leven zoveel mogelijk oefenkansen Nederlands aan te bieden. Het project wordt financieel gesteund door het agentschap integratie en inburgering.

Diensten en handelaars met het keurmerk willen anderstaligen actief ondersteunen in het oefenen van het Nederlands. Dit betekent dat ze het nodige geduld aan de dag leggen en hun communicatiestijl aanpassen aan de anderstalige. Ze worden hierin ondersteund door de integratiedienst, die hen tips & tricks meegeeft en steeds klaarstaat voor vragen.

Ondertussen meldden reeds 28 handelaars en diensten zich aan om het keurmerk te ontvangen. Zij mogen heel binnenkort bezoek verwachten van een mysterie shopper, waarna het keurmerk kan uitgereikt worden en opgehangen wordt in hun zaak of dienst. Binnenkort zal je het keurmerk ‘Elke dag Nederlands’ dus ongetwijfeld zien opduiken in het straatbeeld.
Handelaars en diensten die graag het keurmerk willen ontvangen, mogen zich steeds melden bij projectcoördinator Michèle Baeyaert via michele.baeyaert@koksijde.be of 0491-92.97.32.

Meer info over dit project en de andere projecten van Wintegratie kan je vinden op www.wintegratie.be of via integratieambtenaar Anke Inghelbrecht via 058-53.34.59 - wintegratie@koksijde.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio