Aarschotse Kroegentocht

Nacht der Kroegen

Nacht der Kroegen

MoonCoat vanavond in het Stationsbuffet Foto: Wim BRies

Aarschot - Vanavond is het weer tijd om op kroegentocht te gaan. Opnieuw meer deelnemende cafés dit jaar.

De Aarschotse kroegen slaan op 30 april 2018 weer de handen in elkaar om de stad te doen overlopen van live-muziek en enthousiasme. Vanaf 20u volop ambiance in de stad en omgeving. Keuze genoeg (zie volgende aangeleverde beschrijvingen):

KAFEE DE LIVING
3 Way Stereo

Driemaal is scheepsrecht, 3 Way Stereo uit Baal gaat voor de 3de keer Kafee De Living op stelten zetten, maar… in een nieuwe bezetting en met nieuwe nummers.
3 Way Stereo is nu met 4!...

CAFE GERMINAL
Yves en zijn vrienden

'Yves en zijn vrienden' spelen een heel breed
gamma, zowel hedendaags als de jaren 60 muziek, voor ieder wat wils.
Nederlands, Engelstalig.

DEN ABRICOT
Dj Beau Demeyer
Een opkomend talent van eigen bodem met ondertussen een mooi palmares.
Met bookings op festivals in Hongarije, Frankrijk en Clubs als La Rocca heeft hij niet enkel naam gemaakt in onze eigen streek en hier mogen we terecht fier op zijn.
Zijn eerste stapjes als DJ zette hij in de woonkamer van 1 van de nieuwe uitbaters van Abricot.
Hij is er dus extra op gebrand om er een mooie avond van te maken.

STATIONS BUFFET AARSCHOT
MoonCoat

MoonCoat is sterke muziek en straffe verhalen door ervaren mannen. Hun brouwsel van songs zijn doorspekt met fabelwezens, duivels, gevaarlijke vrouwen en magische avonturen. Op onweerstaanbare tonen die balanceren tussen barok, Gipsy en poprock, nemen ze hun publiek mee op een muzikale trip doorheen de wereld van Mooncoat. De resonantie van hun muziek zal zeker uw gevoelige snaar raken.

THINK BAR & LOUNGE
Hans, De Rob, De Raf, De Ronder & De Roover | Danny Schellens

Hans, De Rob, De Raf, De Ronder & De Roover (of kortweg HDR) is een recent opgericht collectief bestaande uit 5 iets oudere rotten met een muziekaal verleden dat in totaal op zowat 120 jaar uitkomt. Stuk voor stuk maakten/maken ze de afgelopen decennia deel uit van een aantal Meetjeslands/Gentse bands. Maar toch blijft de drang en de goesting om iets nieuws te doen. Om dit ten volle te kunnen uitwerken, besloten de leden zich een ‘alter-ego’ aan te meten dat zowel tijdens repetities als bij optredens de bovenhand neemt. Dat geeft de gelegenheid om ongeremd bekende nummers (covers) naar hun hand te zetten. Niet om afbreuk te doen aan het origineel, maar eerder vanuit het idee: wat als AC/DC nu eens reggae zou spelen? Of hoe zou het klinken mocht Elvis de zanger van U2 zijn? Dit alles overgoten met wat absurde humor en een niet alledaags instrumentarium. Gitaren die klinken als een accordeon? Een cajon die een compleet drumstel vervangt? En een actieve rol van de projectgebonden radio-zender Radio Goole Hans? Moet kunnen...

Danny Schellens aka 'De Flap': Een echt showbeest, een spring in't veld, een ware joie de vivre en een fantastische voice! Vorige keer zette Danny Schellens THINK in vuur en vlam met zijn geweldige soloperformance. Met een ode aan de echte klassiekers zoals Queen, Gun's 'n roses, AC/DC, CCR and many more zal hij het dak er terug afblazen!

DE FLATER & DEN DRAAD
The Waltz | Winnaar Dj Contest Den Draad | Dj’s Fiësto

Fan van muziek die voor niets of niemand wijkt, die een flinke portie ballen bevat en vooral heel erg goed klinkt? Dan zal onze groep voor de kroegentocht jullie zeker en vast kunnen bekoren. Combineer het beste van The Hickey Underworld, Raketkanon en Hypochristmutreefuzz met elkaar, en dan bekom je The Waltz, letterlijk vertaald, de wals. Een betere naam konden ze in feite niet gekozen hebben. The Waltz bestaat uit Kevin Anne (gitaar), Jente Pironet (gitaar, backing , flatertapper en winnaar nieuwe lichting met portland !), Nick Symoens (synth), August Corthouts (Bas) en Benoit Lafaut (drum). Als we hun Facebookpagina moeten geloven, dan wordt hun muziek beïnvloed door ‘Grandma’s Blueberry Vodka’, een drankje dat eigenlijk best wel goed samengaat met de muziek die The Waltz ons voorschotelt. De groep speelt terecht in de halve finales van humo's rock-rally op 25 maart in de democrazy Gent .
De band heeft 2 singles uitgebracht, de ene heet “Charlie Cello” en doet ons wat denken aan het betere werk van The Guru Guru, wat zeker en vast een groot compliment is. Hun tweede single “Ferocious” slaagt er dan in om ons voor een dikke vijf minuten lang omver te blazen wegens het overaanbod van penetrerende gitaarriffs en straffe vocals.

Jong talent krijgt de kans om zich op een groter podium - Nacht der kroegen- naar Ibiza te draaien. De winnaar(s) van de dj contest Den Draad 2018 zal na The Waltz en voor de Fiesto’s zijn kunnen ten toon spreiden en de Gasthuisstraat doen daveren, dansen en drinken!

Dj’s Fiesto. De Nacht der Kroegen zit de heren van Dj’s Fiesto in het bloed. Ze waren erbij van het allerprilste begin. Voor of achter de toog, op weg naar een volle kaart en altijd mee de gangmakers van een stevig feestje. Dit jaar zijn ze helemaal in hun element en staan ze achter de draaitafels voor een knaleditie! ‘De Flater’ en ‘Den Draad’ slaan de handen in elkaar om er samen met hen een ongelofelijke nacht van te maken. Are you ready? Fiësto!

KNOET
Sad Hill Outfit

The Sad Hill Outfit is een Belgische rootsband, ontstaan uit de restanten van Black Cat Bone Squad en Blue Eyed Bandits. De band brengt door americana geïnspireerde roots muziek met een sterke knipoog naar bluegrass en aanverwanten. Eigen werk alsook covers komen aan bod, hierop een 'genre' plakken is niet nodig: als het in de straat past, wordt het gespeeld ...
Line-up: Jo Leinders, Michel Cypers, Stefan Knaps, Bart Robeyns

PLAYOFFS SPORTS BAR
No Apologies

No Apologies is een project dat in 2012 werd bedacht door een stel jonge Kempense wolven.
Grunge, stoner rock, punkrock, alternatieve rock, hard rock, nu-metal van de jaren 90 tot vandaag, met soms een uitstapje naar eerdere decennia. Sinds de eerste boeking in 2013, staat er dankzij keihard werken en 75 optredens later een doorwinterde en kwalitatieve band op het podium. Ze noemen zich zonder schroom dé alternatieve rock coverband van Vlaanderen.
Veelvuldig te gast in muziekcafés, op festivals en... kroegentochten.
Die van Aarschot mocht uiteraard niet op hun cv ontbreken.

SPOOR 10
Kirri Valvekens

In galop door de muziekgeschiedenis! Van Dylan tot Diamond, ofwel ambiance en meezingen van start tot…??? Kirri Valvekens, grasduinend door de jaren heen, van blues-classics tot obscure pop-klassiekers…

DE Z@ZU
DJ Nico Van Dyck & Friends: Nico Van Dyck is een monument in het Aarschotse nachtleven. Als dj en als fuiforganisator. Speciaal voor deze editie nodigde hij een aantal vrienden uit. Dj Neozz, bekend van de Dancehall, Pure en uiteraard de Z@ZU, bijt de spits af, gevolgd door Liberty die we allemaal kennen van oa Retro House Invasion, Real Retro House, Illusion en Beachland. Na Nico Van Dyck himself sluiten we af met een legende. Na de legendarische closingparty in La Rocca zal dj Timax ook de sluiting van de muzikale omlijsting in cafe Z@ZU verzorgen.

CITY BAR
Melodymann

Melodymann is a Belgian performer/producer die al vele succesvolle projecten achter de rug heeft. Hij speelde in vele clubs over hel Europa. Hij brengt een leuke sound beïnvloed door  funk, disco, house, soul and jazz.

WITTE GIRAF
Come as Nirvana

Come As NIRVANA is een Belgische Nirvana tribute band die opgericht werd in 2012.
De band bestaat uit:
Hoeterickx Sven alias Kurt Cobain (gitaar en lead vocals).
Holemans Glen als Dave Grohl (Drums).
Van Overwalle Wim als Krist Novoselic (Bass and Backing Vocals).
Ze brengen de Nirvana hits met de juiste act en kleding als de groep zelf.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio