Kust verwacht 400.000 dagtoeristen tijdens het verlengd weekend

Oostende / Nieuwpoort / De Haan / Koksijde / Middelkerke / De Panne - Het verlengd weekend van Hemelvaart is voor de Kust traditioneel één van de toppers in het voorjaar. De toeristische sector is alvast optimistisch voor de komende dagen. “De Kust verwacht 400.000 dagtoeristen. Na enkele mooie weekends in april noteren de hotels voor het Hemelvaartweekend momenteel een bezetting tot 85 procent of meer”, aldus Franky De Block (SP.A), gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Op basis van de huidige weersvoorspellingen schat Westtoer dat er komend verlengd weekend ongeveer 400.000 dagtoeristen naar de Kust reizen. Hemelvaart wordt de topdag. Bij goed weer verwachten de hotels nog veel last minute reservaties.

Onder andere met ‘Oostende voor Anker’ worden aan de Kust tijdens het weekend tal van evenementen georganiseerd. Ook de kunsttriënnale Beaufort 2018 is na de succesvolle start bij het brede publiek uitgegroeid tot een voltreffer.

“We raden aan om de trein en de kusttram te gebruiken om te reizen naar en langs de Kust. De NMBS hanteert aantrekkelijke tarieven. De Lijn heeft voor Oostende voor Anker  een speciaal heen- en terugticket van vier euro. Vlotte mobiliteit draagt bij tot een milieuvriendelijke ontwikkeling van een toeristische regio. Het openbaar vervoer is zeker tijdens een verlengd topweekend als Hemelvaart een sterk alternatief”, aldus Franky De Block.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio