Medewerkers Poezenplaneet VZW achter het fornuis

Spaghetti-festijn voor steun poezenopvang

Anne met de 20-jarige Moeke Foto: dvg

Aarschot / Begijnendijk / Rotselaar - Op zaterdag 26 en zondag 27 mei heten de medewerkers van de VZW Poezenplaneet iedereen van harte welkom op hun spaghetti-festijn. Smullen betekent steun voor de werking en de poezen.

Wie vandaag en of morgen het zichzelf eens gemakkelijk wil maken en niet zelf achter het fornuis wil kruipen, kan terecht in de zaal van Meubelen Verhaegen. De opbrengst gaat uiteraard naar de poezenopvang. En dat is heel erg nodig, want momenteel verblijven bij de Poezenplaneet zo'n 70-tal katten, allen in zeer propere en veel ruimte biedende hokken.

Mooie resultaten

Het afgelopen jaar kon de poezenopvang maar liefst 130 binnengebrachte katten een nieuwe thuis bezorgen. Ook dit jaar blijken de poezenverzorgers erin te slagen om voor vele poezen een nieuwe stek te vinden. Dat is ook zo voor 'Moeke'. Deze twintigjarige kat werd na het overlijden van haar baasje, samen met nog enkele andere katten, naar de Poezenplaneet gebracht. "Dat wordt een blijvertje", dachten Anne en Patrick. Maar daar dacht een jongetje van 10 anders over. De jongen die naar de Poezenplaneet kwam met zijn ouders om een kitten uit te kiezen, werd op slag smoor op 'Bieke', de kat die samen met 'Moeke' binnengebracht werd. De jongen vond dat ze niet mochten gescheiden worden en drong, met positief gevolg, bij zijn ouders aan om 'Moeke' ook mee te nemen. Wel een bijzondere poezenvriend.

Anne en Patrick en hun helpers zijn dagelijks enorm in de weer voor de poezenopvang. Het is hun leven. Maar een goede en propere verzorging, zoals het hier dus gebeurt, kost heel wat geld. Daarom kunnen ze alle steun gebruiken. Dit krijgen ze onder meer van peter- en meterschap, maar ze hopen toch ook op een talrijke opkomst op hun eetdagen. Door spaghetti te gaan eten op zaterdag 26 mei (16u tot 20.30u) en zondag 27 mei (12u tot 20.30u) in zaal Verhaegen  steun je de poezen, maar geef je gelijk ook een blijk van waardering voor het werk van de vrijwilligers van de opvang.

Wie meer info wil over de werking van de Poezenplaneet, een kat wil adopteren en of een peter- of meterschap wil aangaan:

Prof. Scharpélaan 117 - 3130 Betekom (telkens na telefonische afspraak)

info@poezenplaneet.be - Anne & Patrick: 0473/30.04.87

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio