Ontdek een knap stukje Hageland

Wandeltochten en joggings zetten Gelrode in de kijker

Parcours Gelro(n)de Foto: dvg

Aarschot - Op zondag 24 juni 2018 vindt de tweede editie plaats van de Vrije natuurloop Gelro(n)de. Al joggend of wandelend ontdek je een pareltje in het Hageland.

Het was al vele jaren een droom van Dirk Vounckx om de mensen kennis te laten maken met zijn mooie dorp en de Hagelandse heuvels. Hij kreeg hiervoor vorig jaar de steun van de club waar hij al vele jaren actief is, namelijk Sportiva Gelrode. In 2017 waren al een heleboel deelnemers naar Gelrode afgezakt om aan deze Gelro(n)de, al joggend, deel te nemen. Dit jaar blijkt aan de voorinschrijvingen de interesse nog groter.
Maar dit jaar zijn ook de wandelaars welkom en werd de 10 km toegevoegd aan de keuze aan afstanden.
De deelnemers kunnen vrij starten tussen 8u en 10u voor de wandelaars en tussen 9u en 12u  voor de joggers.
Alle deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden: 5,3 km, 10 km, 15 km of 21,3 km.
"De vrij stevige omlopen leiden de deelnemers langs de mooie natuurgebieden in de omgeving van Gelrode, zoals onder meer het Vorsdonkbos en op vier heuvels  kan je het mooie zicht van Gelrode aanschouwen. Bij mooi en helder weer kan je op een van de hoogste punten zelfs het Atomium zien", zegt organisator Dirk Vounckx. "
Deze jogging maakt niet alleen deel uit van het Aarschots joggingcriterium, maar is ook een Sportarun.

Info:

De startplaats is de 'Sportschuur Gelrode' (Pastoor Dergentstraat 46). Er is geen tijdsregistratie en er wordt dus ook geen uitslag opgemaakt.
Parkeren kan op de parking van de "Sportschuur Gelrode", aan het Lambert Verlindenplein, aan de Parochiezaal Gelrode of langsheen de openbare wegen op de daartoe wettig voorziene plaatsen.
Kleedkamers, douches en sporttassenbewaking zijn voorzien in de 'Sportschuur Gelrode'.
Bevoorrading is voorzien langs de verschillende parcours. Bij aankomst kan er worden nagepraat bij een drankje.Op bijgaande foto's toont Dirk al de mooiste plekjes, maar via deze link ontdek je in filmpjes de verscheidene parcours.

Inschrijvingen: zie http://www.loopclub-sportiva.be/gelronde_inschrijven.php

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio