Groene muur verfraait doorsteek Grote Markt - parking

Aarschot heeft een verticale tuin

Aarschot heeft een verticale tuin

Groene muur maakt de doorsteek Grote Markt - parking wat aangenamer Foto: IF

Aarschot - De stad Aarschot heeft er een nieuwe groene plek bij in het centrum. De doorsteek van parking Centrum naar de Grote Markt is voortaan bekleed met achtduizend planten. Om de nieuwe groene muur te vieren, krijgt iedere voorbijganger tijdens de donderdagmarkt van 28 juni een zakje bloemenzaad.

Bij de opmaak van het strategisch commercieel plan evalueerde het stadsbestuur enkele jaren geleden de heraanleg van de Grote Markt. Zowel handelaars, bewoners, schoolgaande jeugd, toeristen als shoppers gaven aan dat ze groen en een sfeervolle aankleding misten.  

Om tegemoet te komen aan de grote vraag naar meer groen, is er nu dus ook een groene wand van 36 meter lang en 6 meter hoog geïnstalleerd in de doorgang van de Demervallei naar de Grote Markt. Schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga (CD&V): “De groene muur versterkt de link tussen parking Centrum en het marktplein. De verbinding tussen die twee plaatsen is zeer belangrijk voor onze handelskern, want er passeren ontelbaar veel mensen. Ik ben dan ook heel tevreden dat we de doorsteek nu een stuk aangenamer hebben kunnen maken voor iedereen. Ook voor de Aarschotse kinderen, want zij vroegen in het traject naar een kindvriendelijke stad naar meer groen en meer kleur in de stad. Met kleurrijke lampions en deze prachtige groene muur werken we daar hard aan.”

Op donderdag 28 juni tussen 9 en 12 uur wordt de nieuwe groene muur in de kijker gezet tijdens de wekelijkse markt. De ‘Mosketeer’, een levend standbeeld, zal aan iedere voorbijganger een gratis zakje met bloemenzaad uitdelen om zo nog meer groen te verspreiden over de hele stad. 

Ondertussen wordt door heel wat mensen nog uitgekeken naar groene of speelse invulling op het marktplein zelf. Burgemeester André Peeters (CD&V) gaf zelf al aan tijdens het lijsttrekkersdebat dat hier mogelijkheden moeten zitten van mobiele stukken, verplaatsbaar in het kader van de wekelijkse markt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio