Herdenking WO1 - Theaterwandeling ‘De Haan ten tijde van de Groote Oorlog’

Herdenking WO1 - Theaterwandeling ‘De Haan ten tijde van de Groote Oorlog’

Foto: if

De Haan - Dit jaar herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog. Een oorlog die in elke gemeente of stad zijn sporen nagelaten heeft., ook in De Haan. Op zaterdag 30 juni duiken we terug in de tijd met het theaterevenement ‘De Haan ten tijde van de Groote Oorlog’.

Sofie Pijlijser, regisseur en schrijfster, heeft haar passie voor De Haan, geschiedenis en schrijven in een heuse theaterwandeling omgezet. Op twee locaties belicht ze hoe de plaatselijke bevolking de oorlog ervoer.

In de raadzaal van het gemeentehuis in De Haan ziet u hoe Germaine het hoofdkwartier van de Kommandantur moest schoonmaken. Ze krijgt sympathie voor Herr Fick, Hauptmann en Ortskommandant in De Haan. De Heilige Kruisverheffingskerk in Wenduine vormt de locatie voor een tweede scène. Daar is Pastoor August Dewaele (gespeeld door Kurt Defrancq) woedend over de zedenverloedering die de oorlog met zich meebrengt. Een Duitse convooitram brengt je van de ene locatie naar de andere.

Sofie is niet aan haar proefstuk toe. Voordien schreef en regisseerde ze al theaterstukken voor Veurne en Oostende, maar als Haanse local vindt ze het natuurlijk zalig om haar eigen gemeente te belichten.

De toegang is gratis, maar omwille van het beperkt aantal plaatsen dient er op voorhand ingeschreven te worden via toerisme@dehaan.be of telefonisch 059 24 21 34.

Praktisch:

voorstelling in het gemeentehuis: 114, 15, 17 en 17 uur

*voorstelling in de H.-Kruisverheffingskerk van Wenduine: 13.30, 14.30, 15.30, 16.30 n 17.30 uur.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio