Veel sympathie voor project van dierenverzorgers Planckendael

Teller benefiet Qiyo Aarschot staat op 4.000

Afgelopen vrijdag werd in Aarschot een benefiet gehouden naar aanleiding van het overlijden van drie olifanten in dierenpark Planckendael. Het eerste slachtoffer Qiyo, waar nu al zekerheid over is dat het stierf door het gevaarlijke olifantenherpes, werd als ambassadeur uitgeroepen voor een project dat geld inzamelt voor extra wetenschappelijk onderzoek naar een vaccin tegen dit virus.

Het benefiet in Aarschot dat op negen dagen tijd werd uitgewerkt, werd duidelijk een succes. Naast de lezing door Ben Van Dyck, waarrond de benefiet werd georganiseerd, kwam er van diverse hoeken bijkomende steun. Zo kwam nieuwsanker Goedele Wachters naar haar vroegere stad afgezakt op het project een hart onder de riem te steken. Ook Kim Kenuka Van Kuyk kwam de benefiet steunen met twee van haar eigenliedjes en de opbrengst van de verkoop van haar boek Shanti. De lezing van Ben werd ook nog eens bijgestaan door een optreden van Rudolf Hecke en the incredible Time Machine en een punkgedicht van en door zijn eigen broer en kunstenaar WimT2.

De verzorgers kregen er een staande ovatie en het publiek was niet alleen gul met donaties, maar ook met het kopen van de sleutelhangers voor dit project en bij de veiling van gesigneerde strips van Nix en de kunstwerken van Wim T2. De teller staat daarmee nu op 4000 euro.

Steunen kan nog steeds door aankoop van de kaarten van Qiyo of de sleutelhangers in het dierenpark Planckendael of stort een bedrag op BE66 7350 1419 6643

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio