Vierde editie van Roots in het Park op nationale feestdag

Aarschot viert nationale feestdag met Roots in het Park

Aarschot viert nationale feestdag met Roots in het Park

Roots in het Park Foto: IF

Aarschot - Op 21 juli wordt de kiosk in het stadspark van Aarschot voor de vierde keer op rij het podium van het gezellig en gratis parkfestival Roots in het Park.

Stad Aarschot, cc Het Gasthuis en Rootstown slaan hiervoor na het succes van de eerste drie edities opnieuw de handen in elkaar. Na onder meer de Fundays en de braderie draait de Zomer van Aarschot verder op volle toeren. Roots in het Park Rootstown slaagt er ook dit jaar in om enkele pareltjes uit de Amerikaanse, Engelse, Nederlandse en Belgische rootscene naar Aarschot te halen.

De pittoreske kiosk van het Aarschotse verwelkomt een resem (inter)nationale muzikanten. Met groepen als Jo Carley and the Old Dry Skulls (UK), Andrew Ellis (USA), Timo De Jong (NL), Ale & Alley (B) en Stagecoach (B) belooft het een dag vol fijne (semi-akoestische) optredens te worden.

Openen doet het festival traditiegetrouw met lokaal talent. Stagecoach brengt klassiekers uit de rijke Bluegrasstraditie afgewisseld met traditionele Ierse muziek. Met Stagecoach is heel wat ambiance en plezier verzekerd. Het is de uitgelezen kans om Amerikaanse Bluegrasspareltjes en Ierse folktoppers te ontdekken. Later betreden Ale & Aley (B) de kiosk. Het duo speelt akoestische folk, blues en old-time roots met wortels in de jaren ’20 en ‘30. Dit allen gebracht met akoestische gitaren, mandoline, banjo, contrabas en percussie.

Timo De Jong (NL) en zijn band palmen als volgende artiesten het stadspark in. De raspaarden brengen zeer fijne americana-rootsmuziek, hoofdzakelijk eigen werk. Timo de Jong maakt country- en rock ‘n rollmuziek à la jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij heeft in vier jaar tijd al vierhonderd keer opgetreden, waaronder twee keer op Eurosonic Noorderslag en een tour door Engeland. Wat de locatie ook is, Timo reduceert ze tot een gezellige huiskamer waarin hij gevuld met humor en vrij van pretenties zijn publiek vermaakt.

Een rootsfeest in Aarschot zou niets zijn zonder de terugkomst van Andrew Ellis (USA). De Amerikaanse singer-songwriter, roots-, blues- en folkmuzikant in hart en nieren, heeft al meerdere keren in Aarschot opgetreden. Hierdoor heeft hij hier heel wat fans die gegarandeerd uit hun bol gaan bij de zeer pakkende melodieën en zangpartijen van de topmuzikant. Jo Carley and The Old Dry Skulls (UK), een gekke bende uit Engeland, brengt tot slot een zeer dansbare mix van folk- en gypsy-rootsmuziek met een vleugje ska. Beter dan volgend citaat kan de topband niet worden omschreven: “Imagine a British punk band playing a sleazy 1930’s New Orleans nightclub, armed only with acoustic instruments from 1890’s Tennessee and you are half way there!”.

Gezellig familiegebeuren

Net als vorig jaar wil Roots in het Park zich niet enkel op muziekliefhebbers richten. Zo wordt er opnieuw aan de (aller)kleinsten gedacht en komt er een speelweide. Op de nationale feestdag horen ook de goudgele frietjes. Ook de afterparty mag niet ontbreken. Dit jaar wordt er tot in de late uurtjes verder gevierd in café De Oude Tijd. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio