Raf Verstraete kookt in de Tour voor vrt-ploeg

Aarschotse kok in volle snelheid naar Frankrijk voor Vive le Vélo

Raf Verstraete en partner Imke gaan in de Tour koken voor de vrt-crew Foto: IF

Aarschot - Een bijzondere ervaring valt Aarschottenaar en kok Raf Verstraete te beurt. De man zal vanaf dinsdag 17 juli tot aan de aankomst in Parijs zorgen voor het lekkers op tafel bij Vive le Vélo.

"Het wordt wel een heel bijzondere ervaring", zegt kok Raf Verstraete. "Vanuit onverwachte hoek kwam de vraag of we wilden komen koken voor dit programma. Omdat mijn echtgenote en ik eigenlijk verlof hadden gepland deze twee weken, waren we ook vrij. We trekken er dan ook samen met onze pasgeborene er op uit om allerlei lekkers te maken voor zo'n 30 tot 40 crewleden van de vrt."

Raf Verstraete (zoon van schepen Bob Verstraete) stopte enkele jaren geleden met zijn werk in De Klinker, nadat hij zich had omgeschoold tot kok. Zijn 'kok aan huis' liep dadelijk als een trein en dat blijkt nu ook opgemerkt bij een etentje waar een crewlid van het vrt-programma 'Vive le Vélo' aanwezig was. "Het wordt afwachten hoe het gaat verlopen, maar we kijken er allebei enorm naar uit. We gaan dit met ons tweetjes doen, maar krijgen wel wat logistieke hulp van enkele crewleden. We verhuizen elke rit mee en bouwen ook elke dag de keuken terug op. Ook het winkelen voor ingrediënten zullen we elke dag opnieuw doen, maar door de variatie van de streken en hun gastronomische specialiteiten kunnen we er zeker iets extra moois en lekkers van maken. Het worden drukke dagen, maar wellicht onvergetelijke", zegt Raf.

Sportliefhebbers en smullers, kijk vanaf dinsdag 17 juli 2018 zeker naar het één-programma 'Vive le Vélo'. 

Raf is er klaar voor!

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio