CC Het Gasthuis en De Haven lokken Cinema Canvas naar Aarschot

CC Het Gasthuis en De Haven lokken Cinema Canvas naar Aarschot

De 'Thin Red Line' is de eerste van de drie projecties in De Haven Foto: IF

Aarschot - Televisiezender Canvas komt deze week naar Aarschot met filmtournee Cinema Canvas.

Net als vorig jaar gaat Canvas tijdens de zomermaanden op ronde doorheen Vlaanderen en houdt ze op unieke locaties filmvertoningen. Telkens zal een bekende filmliefhebber er samen met gastheer Michaël Pas de film inleiden. Op woensdag 25 juli, donderdag 26 juli en vrijdag 27 juli logeert Cinema Canvas in De Haven.

Filmvertoningen in De Haven

In de voormalige bedrijfsgebouwen van drankenproducent en bierbottelarij Cristal Monopole zal Cinema Canvas drie films projecteren. Op woensdag 25 juli staat de film ‘The Thin Red Line’ op het programma. In de film, gekozen door Christina Vandekerckhove, stelt regisseur Terrence Malick andermaal de natuur centraal. Na 20 jaar stilte keerde Malick in 1998 terug met dit betoverende verhaal over de slag om het eiland Guadalcanal tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op donderdag kiest Sahim Omar Kalifa voor de film ‘Yol: The Full Version’. Die vertelt het verhaal van vijf Turkse gevangenen die verlof krijgen en naar huis terugkeren. Hun belevingen onderweg vormen de leidraad voor de film.

Op vrijdag wordt de film ‘Toni Erdmann’ van Maren Ade uitgezonden. De tragikomedische film, gekozen door actrice Natali Broods, vertelt het verhaal van een vader die zich probeert te verzoenen met zijn dochter.

Meer info en tickets:

www.havenaarschot.be Locatie: De Haven, Demerstraat 21, 3200 Aarschot Deuren: 20 uur

Programma:

? Woensdag 25 juli: The Thin Red Line (Terrence Malick, 1998) De keuze van Christina Vandekerckhove / expert: Gertjan Willems

? Donderdag 26 juli: Yol: The Full Version (Yimaz Güney, 2017) De keuze van Sahim Omar Kalifa / expert: Gertjan Willems

? Vrijdag 27 juli: Toni Erdmann (Maren Ade, 2016) De keuze van Natali Broods / expert: Gertjan Willems

Presentatie: Michaël Pas op locatie én op Canvas

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio