Bijna 1 op 5 reizigers verplaatste zich met dag- of meerdagenpas

Kusttram vervoerde twee miljoen reizigers in juli

 Kusttram vervoerde twee miljoen reizigers in juli

Foto: if

Nieuwpoort / Oostende / Koksijde / De Haan / Middelkerke / De Panne - Het was een drukke maand voor de Kusttram. Niet minder dan twee miljoen reizigers spoorden in juli tussen De Panne en Knokke. Ramingen wijzen op een stijging van het aantal reizigers met vier procent ten opzichte van juli 2017.

De Kusttram stevent af op een recordseizoen.

Topdag was 28 juli met, volgens ramingen, bijna 80.000 reizigers. Toeristische vervoerbewijzen gingen vlotjes over de toonbank. Afgelopen maand werden bijna 370.000 dag- en meerdagenpassen verkocht. “We hebben 13 trams vanuit Antwerpen en Gent naar de Kust gehaald voor de zomer”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “Zo kunnen al die extra Kustbezoekers genieten van de snelle en comfortabele dienstverlening van de Kusttram”.

 De combitickets ofwel Kusttram+ voor Plopsaland, het Zandsculpturenfestival en Plopsaqua waren populair. Een opmerkelijke stijging viel te noteren voor Plopsaqua. Een vierde meer combitickets, waarbij zowel de toegang tot het waterpark als het vervoer met de Kusttram inbegrepen zijn, werden verkocht dan in juli vorig jaar.

Nieuwe visueel krachtige veiligheidsborden langs Kusttramlijn

Elk jaar opnieuw investeert De Lijn heel wat energie en middelen in haar ‘Kusttram veiligheidscampagne’. In juli werd de veiligheidscampagne nog versterkt met nieuwe, visueel krachtige borden op verschillende plaatsen langs de Kusttramlijn. De slogan van de borden luidt: ‘doe de vuurtoren’. De zwakke weggebruikers worden op die manier aangemaand om naar links en naar rechts te kijken voor ze de sporen kruisen. Kusttrams kunnen immers uit beide richtingen komen en kunnen, gezien hun lange remafstand, niet zomaar stoppen.

 

 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio