Op 12 augustus iedereen de fiets op in Aarschot

Aarschot Fietst

Aarschot Fietst

Fietselingers aan de Heimolen Foto: Dirk Van de gaer

Aarschot - Aarschot Fietst is de nieuwe versie van de Fietseling die na 29 jaar toe was aan een nieuw concept. De nadruk ligt op fietsbeleving en animatie voor iedereen die graag fietst in gezinsverband, met familie of vrienden. Aarschot Fietst vindt plaats op zondag 12 augustus. Deelnemen kan van 10 tot 16 uur.

Je kan zowel in Aarschot, Rillaar als Langdorp starten voor een fietsroute van 23 km. Je kan trouwens beide routes ook combineren tot een extra lange fietstocht van 46 km. Daarnaast is er een leuke fotozoektocht van 20 km met vertrek op de Aarschotse Grote Markt, die centraal staat als episch centrum van het hele gebeuren.

Variatie in fietstochten

De fietstocht van 23 km met focus op Langdorp heeft vertrek op de Grote Markt of aan de Heimolen (Windmolenstraat - Langdorp) Deze fietstocht brengt de mooie natuur en de Heimolen in Langdorp (Molenheide, een geklasseerd landschapsgebied) in beeld. Aan de Heimolen zijn er natuurexperimenten voor jong en oud door Natuurpunt. Manege Ruitershof organiseert er ponyritjes voor de kinderen. Op verschillende rustpunten langs B&B’s kan je genieten van een hapje en een drankje. Deze route is volledig afgepijld.

De fietstocht van 23 km met focus op Rillaar heeft vertrek op de Grote Markt of aan Welkom Thuis (Oudenbos 183A - Rillaar) Je vertrekt stroomopwaarts langs de Demerboorden om via het recreatie- en fietscafé Welkom Thuis langs manege Speelhoven te fietsen. De kinderen kunnen ook hier een ponyritje maken. Of je kan starten aan Welkom Thuis in Rillaar. Er is heel wat animatie: een optreden van Will De Brouwer, een luchtkasteel, een speeltuin, een kinderboerderij, kinderanimatie en twee levensgrote Minions. In enkele B&B’s op deze route kan je op adem komen bij een hapje en een tapje. Deze route is volledig afgepijld.

De fiets-fotozoektocht van ongeveer 20 km met vertrek op de Grote Markt is een speelse fotozoektocht langs landelijke wegen en de Demerboorden richting Gijmel in samenwerking met de dienst Toerisme. In ‘t Bruine Café van het Stedelijk Museum kan je lekkere Aarschotse bieren proeven, zoals de Aarschotse Bruine, Duc of Gasthuistripel. Naast de fietsbeleving is er een ruim aanbod aan animatie met leuke optredens op de Grote Markt.

Optredens:

Om 11 uur bijt de Aarschotse muziekschool de spits af. Om 14.30 uur en 17 uur kunnen de jongste deelnemers hun hartje ophalen in de kinderdisco met Anick van Ketnet. Om 15.30 uur brengt de lokale band Feliz aanstekelijke covers. Ambiance verzekerd. Op elke startplaats kunnen de kinderen naar hartenlust springen op luchtkastelen. Op de Grote Markt is er ook een grimestand en een fietshersteldienst van Trimvelo.

Deelnemen kost 5 euro per persoon. Kinderen jonger dan 12 fietsen gratis mee.

Meer info:

Zondag 12 augustus vanaf 10 uur Route Langdorp, route Rillaar en fiets-fotozoektocht 016 56 20 15 sportdienst@aarschot.be www.aarschotfietst.be 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio