Voornaam wijzigen gratis

Aarschot - Inwoners van Aarschot kunnen voortaan gratis hun voornaam laten wijzigen. Wie dit wil doen, kan hiervoor een aanvraag indienen bij de stad.

Het stadsbestuur van Aarschot heeft besloten om het wijzigen van de voornaam gratis te maken. In het verleden betaalde je hiervoor nog 490 euro bij de FOD Justitie. Maar sinds 1 augustus staan gemeenten zelf in voor de voornaamswijzigingen en kunnen ook de gemeenten zelf beslissen hoeveel ze aanrekenen voor de wijziging.

Het stadsbestuur van Aarschot kiest ervoor geen geld hiervoor te vragen. Het wijzigen van de achternaam kost wel nog steeds geld en gebeurt bij de FOD Justitie

Om een voornaam te wijzigen kan je een aanvraag indienen bij de stad. Hiervoor moet je een kopie van de geboorteakte en een uittreksel uit het strafregister indienen. De stad heeft na de aanvraag drie maanden de tijd om deze te onderzoeken. Daarna wordt de voornaam definitief gewijzigd. Wie zijn of haar voornaam wijzigt staat zelf in voor de aanvraag van een nieuwe identiteitskaart, rijbewijs en eventueel een nieuwe reispas. Dit kost wel geld. Verder moet de persoon die zijn of haar voornaam wijzigt zelf alle instanties hiervan op de hoogte brengen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio