CC Het Gasthuis zet in op jong en lokaal talent

Primeur van 'Total Reset' als start zaalprogramma CC Het Gasthuis

Anke Jochems in Total Reset Foto: IF

Aarschot - Op vrijdag 21 september gaat het zaalprogramma van Cultuurcentrum Het Gasthuis van start met de voorstelling Total Reset van de jonge theatermaakster Anke Jochems.

Samen met de voorstelling Platonov van jong talent Matthias Van de brul maakt Total Reset van Anke Jochems deel uit van Eigen Kweek.

Anke Jochems: behaalde haar Master of Arts in het Drama aan Luca Drama, Leuven. Theater en muziek gaan in haar voorstellingen hand in hand. Ze zingt, speelt piano en gitaar. Total Reset Total Reset gaat over een vrouw die telkens weer op dezelfde mannen valt en klaar is om haar patronen te doorbreken. Alsof het een code is die op één of andere manier te kraken valt, gaat ze op zoek naar wat haar steeds opnieuw tot dezelfde keuzes drijft. Is die immer terugkerende valkuil echt zo onontkoombaar?

Total Reset:  een onderzoek naar blinde vlekken, mentale schema’s en noodlottige scenario’s. Het resultaat is grappig en bizar, muzikaal en woordelijk, naar de strot grijpend en eerlijk. 

Eigen Kweek: Total Reset kadert in Eigen Kweek, een platform voor talentontwikkeling in Vlaams-Brabant. Het is een samenwerking tussen acht culturele centra: CC Het Gasthuis Aarschot, CC Diest, CC Westrand Dilbeek, CC ‘t Vondel Halle, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, CC Strombeek en CC De Kruisboog Tienen.

Ook Platonov van de beloftevolle acteur Mathias Van de brul maakt deel uit van Eigen Kweek. Deze voorstelling staat op woensdag 27 februari op het programma in Het Gasthuis.

Jeugdig en lokaal talent
Niet alleen op theatervlak zet Het Gasthuis in op jong talent. De voorbije weken werkte de Aarschotse animatrice Liesbet Van Loon aan enkele muurschilderingen in de artiestenkleedkamers van het cultuurcentrum. Ze schilderde taferelen die verwijzen naar voorstellingen die vorig jaar geprogrammeerd stonden in Het Gasthuis.

Ook op literair vlak werkt het cultuurcentrum samen met lokaal talent. Zo schrijft de jonge auteur en journaliste Jozefien Wouters maandelijks een artikel over het jaarthema ‘water’ voor Het Gasthuis. In haar eerste artikel ging Jozefien op zoek naar de bron van de Demer. Alle artikels kan je terugvinden op de website van Het Gasthuis: www.hetgasthuis.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio