Beaufort 2018 trakteert met gevarieerd programma op slotdag

Beaufort 2018 trakteert met gevarieerd programma op slotdag

Foto: if

Oostende / De Haan / Middelkerke / Nieuwpoort / De Panne / Koksijde - De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer plaatsen de zesde editie van Beaufort op de slotdag extra in de kijker. Met begeleide wandelingen, fietstochten en gratis toegang in musea kan een breed publiek op zondag 30 september extra genieten aan zee.

 “Op zondag 30 september is onder het motto ‘Beaufort trakteert’ een wel heel speciaal aanbod samengesteld", zegt Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer. "Cultuurliefhebbers maar ook het brede publiek kunnen deelnemen aan gratis begeleide wandelingen en fietstochten of krijgen gratis toegang tot musea. Deze slotdag is een unieke kans om de Kust en de kunstwerken van Beaufort 2018 te ontdekken”.

In alle deelnemende kustgemeenten kunnen wandelaars en fietsers op 30 september bovendien ‘beeldenfluisteraars’ ontmoeten. Enthousiaste vrijwilligers vertellen bij een kunstwerk aan geïnteresseerden het verhaal van de artistieke creatie en geven een korte toelichting over Beaufort 2018.

Om samen met Beaufort 2018 ook het cultuuraanbod aan zee te ontdekken, presenteren Westtoer en de deelnemende badplaatsen dan ook een mooi programma op zondag 30 september:

- De Panne: gratis begeleide erfgoedwandeling in de Dumontwijk om 14 uur, start aan het gemeentehuis. Inschrijving via www.beaufort2018.be.

- Koksijde-Oostduinkerke: gratis toegang in Navigo.

- Nieuwpoort: gratis toegang in Westfront.

- Middelkerke-Westende: gratis toegang in Villa Les Zéphyrs.

- Oostende: gratis toegang in de Venetiaanse Gaanderijen (Expositie ‘Eerbetoon aan Spilliaert‘).

- Bredene: strand- en duinenwandeling om 10 en 14 uur, start aan MEC Staf Versluys.  Inschrijving via www.beaufort2018.be.

- De Haan-Wenduine: wandeling ‘In de voetsporen van Einstein’ om 14 uur, start aan het infokantoor De Haan. Inschrijving via www.beaufort2018.be. 

- Zeebrugge: erfgoedwandeling ‘Ontdek de schatten van de haven’ om 14 uur, start aan Seafront. Inschrijving via www.beaufort2018.be

- Knokke-Heist: gratis toegang in Sincfala.

Voor een weekendje weg presenteren een hele reeks hotels speciale Beaufort-arrangementen: een gratis Beaufort cataloog bij verblijf van een nacht en extra tien procent korting bij verblijf van twee nachten.  

Voor alle praktische info en inschrijvingen: www.beaufort2018.be

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio