Griezelsfeer in de Aarschotse bibliotheek

Griezelen in de bib

Griezelen in de bib

Griezelen in de bib Foto: IF

Aarschot - In het kader van Halloween wordt de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Aarschot op woensdag 31 oktober 2018 van 17 tot 19 uur ondergedompeld in een griezelsfeer. Op het menu staan alvast ongure voorleesmomenten voor kinderen tot 12 jaar en een plakje monstercake voor de dappere luisteraars.

Woensdag 31 oktober is het Halloween en dat zullen ze in de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Aarschot hebben geweten. Kinderen zijn er welkom om van 17 tot 19 uur te luisteren naar de verhaaltjes van boekenheksen en leesmonsters. Voor de gelegenheid is de bib griezelig leuk versierd.

Er zijn ook twee sfeervolle themastandjes terug te vinden in de bibliotheek. In de jeugdafdeling staan de leukste griezelboekjes uitgestald en voor de volwassenen is er een dvd-stand met passende slogan “Waarom zou je hersens eten als je films kunt verslinden?”.

Niet alleen de voorlezers tonen zich in volle glorie, maar ook de kinderen mogen hun draculacape omslaan en hun duivelshoorntjes opzetten. Voor zij die geen verkleedkleren of inspiratie hebben staat er een verkleedkist klaar. Het baliepersoneel geeft alvast het goede voorbeeld en staat iedereen met een langgetande grijns op te wachten. 

Het baliepersoneel biedt de dappere luisteraars graag een plakje monstercake en een drankje aan. Best nodig als je daarna de lange donkere weg naar huis nog moet afleggen. "Bij het kiezen van de verhaaltjes en de decoratie wordt rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen. De jonge luisteraars worden onderverdeeld in twee leeftijdsgroepen. De bibliotheek wil de activiteit zo voor iedereen 'gezellig griezelig' houden", zegt schepen van Cultuur Steven Omblets (CD&V).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio