Speurtocht naar en in de ateliers van kunstenaars en ambachtslui

Tweejaarlijkse kunstroute Noordoost Hageland komt er weer aan

© IGCS

Iedereen kan deze maand weer genieten van de tweejaarlijkse Open Atelierroute in de Aarschot, Begijnendijk, Holsbeek, Rotselaar en Scherpenheuvel-Zichem

Dirk Van de gaer

Het Hageland is rijk aan goede kunstenaars. De Intergemeentelijke Culturele Samenwerking (IGCS) van partners Aarschot, Begijnendijk, Holsbeek, Rotselaar en Scherpenheuvel-Zichem pakt in november uit met de nu al vierde editie van de Kunstroute IGCS.

Maar liefst 65 locaties van kunst- of ambachtenateliers uit de vijf gemeenten zetten hun deuren open. De klemtoon ligt op de ontmoeting tussen kunstenaar en publiek. Je ontdekt er een waaier aan disciplines, van schilderkunst tot keramiek, van juweelontwerp tot mixed bio kunst. Daarenboven kan je er de sfeer van het atelier opsnuiven. Deze artistieke belevenis wordt geheel gratis aangeboden door het IGCS.

Op voorstel van de kunstenaars is aan deze kunstroute dit jaar een goed doel gekoppeld voor de Warmste Week. Er zijn dan ook postkaarten met de afbeelding van een werk van de kunstenaar te koop aan 1 €.

Ook Galerie d’ Art, een project van B&B ‘ Het huis van peter Mot’ geeft een deel van de mogelijke verkoop af aan vzw D.R.O.P.

"Met beide initiatieven plaatsen de kunstenaars de sociale rol van kunst in de kijker", zegt IGCS-coördinator Guido Peers.

Praktische informatie:

De kunstroute loopt van 3 november t.e.m. 25 november. Niet elk atelier is elk weekend geopend. Op de website en in de overzichtsbrochure vind je de juiste openingsdagen van elke locatie.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio