WAGDI stelt derde en vierde deel boekenreeks WOI voor

Aarschot - Op zondag 9 december stelt WAGDI, de Werkgroep voor Aarschotse Geschiedenis, Documentatie en Informatie, deel III en IV voor in de boekenreeks ‘Aarschot tijdens de Eerste Wereldoorlog’.

 Dit gebeurt om 15 uur met een academische zitting in CC Het Gasthuis. Ongekend archiefmateriaal ‘Een gewonde stad’ en ‘Als de nood het hoogst is’ zijn het derde en vierde deel in de boekenreeks ‘Aarschot tijdens de Eerste Wereldoorlog’. Ze bevatten nieuw en ongekend archiefmateriaal over de bezettingsjaren in Groot-Aarschot, de terugkeer van de vluchtelingen tussen oktober 1914 en het oorlogseinde en het herstel van het dagelijkse leven tot 1921. Talrijke foto’s, kaarten, schetsen en tekeningen stofferen de vlotte teksten.
Academische zitting

WAGDI stelt de boeken voor tijdens een academische zitting in de theaterzaal van CC Het Gasthuis. Het ensemble Fil Rouge zorgt voor de muzikale noot. Voorinschrijvers zijn na de academische zitting van harte welkom op de receptie in ‘t Bruine Café van het Stedelijk Museum. 

Tot 5 december kan je de boeken in voorverkoop bestellen door 60 euro over te schrijven op het rekeningnummer BE51 0017 0168 6962 van WAGDI. Mits een supplement van 25 euro krijg je de boeken thuisbezorgd. Nadien betaal je 40 euro per deel. Bestelde boeken kan je afhalen in het Stedelijk Museum op zondag 9 december vanaf 17 uur (na de academische zitting) of op zaterdag 15 en zondag 16 december van 14 tot 16 uur.

Meer info? Surf naar www.wagdi.be of stuur een mail naar info@wagdi.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio