Unieke tentoonstelling doet Aarschot aan

Begijnhoven in de kijker

Begijnhoven in de kijker

Begijnhoven te bewonderen in het Stedelijk Museum Foto: IF

Aarschot - Twintig jaar geleden werden 13 Vlaamse begijnhoven erkend als UNESCO Werelderfgoed. In dit kader brengt het Stedelijk Museum van 2 tot en met 27 februari 2019 de tentoonstelling 'Begijnhoven. Eeuwenoud. Eigentijds'.

De unieke expo ‘Begijnhoven. Eeuwenoud. Eigentijds’ vestigt de aandacht op de hedendaagse cultuur rond de begijnhoven. Tekenaar Stefaan Kerkhof maakte speciaal hiervoor tekeningen van 40 begijnhoven. Zijn zoon Alexander trad in zijn voetsporen, maar dan wel met een camera in de hand en onderzocht er de maatschappelijke tendensen. Het resultaat is een tentoonstelling over een uniek stukje erfgoed. Met tekeningen, historische benaderingen, bijzondere verhalen, 360°-fotomateriaal en videogetuigenissen snijdt de expo ook actuele thema’s aan.

Educatief aanbod
Voor de lagere scholen is er de formule en mogelijkheid om een exclusief bezoek te brengen aan de expo met een stadsgids, met inclusief een workshop van de Gasthuissisters. Voor de middelbare scholen bieden de thema’s van de expo mogelijke aanknopingspunten met de eindtermen. Ook zij kunnen de tentoonstelling bezoeken met een stadsgids. Voor leerlingen van de tweede en derde graad ASO, TSO en KSO werd een educatieve map uitgewerkt. Deze educatieve aanbiedingen kosten slechts 0,60 euro per leerling. Reserveren kan nog tot vrijdag 25 januari 2019 op het nummer 016 56 84 51) of via mail: museum@aarschot.be.

Praktisch
De tentoonstelling loopt van 2 tot en met 27 februari 2019 in het Stedelijk Museum (Elisabethlaan 103 - 3200 Aarschot). Je kan ze gratis bezoeken van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Rondleidingen met een stadsgids zijn betalend. Reserveren kan via toerisme@aarschot.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio