Uniek bezoek aan Vredesbeiaard

Uniek bezoek aan Vredesbeiaard

Op 23 december kan je deze klokken gaan bekijken in de toren

Aarschot - Op zondag 23 december 2018 kan je een bezoek brengen aan de Vredesbeiaard.

Op zondag 23 december nodigen de stadsgidsen je uit voor een unieke rondleiding in de Westertoren. In de eerste kamer van de Westertoren kom je meer te weten over de geschiedenis van de gotische kerk tijdens de oorlogen. Bovendien kan je er vanuit het raam uitkijken over de getijdeheuvel en heb je een uniek uitzicht over de stad.

Na een beklimming van 200 treden kom je op de derde verdieping bij de Vredesbeiaard. De klokken hebben elk een unieke versiering. Zo kan je op één van de klokken een haiku ontdekken van voormalig Europees president Herman Van Rompuy. Herman Van Rompuy en enkele andere genodigden zullen op deze dag als eersten de toren bezoeken. Dit gebeurt om 12 uur. Vanaf 12.15 uur is de toren open voor het grote publiek en vertrekt er elk kwartier een groep. De laatste groep vertrekt om 16.30 uur.

De Aarschotse huisbeiaardier zal tijdens de bezoeken verscheidene concerten spelen. Je kan ze beluisteren in de torenkamer of in het stadscentrum. Voor wie niet naar boven gaat, zijn de bankjes op de Raskinkade en het Begijnhof goede luisterplekken.

Tickets voor een geleid bezoek kan je online aankopen via www.hetgasthuis.be. Maar je kan de dag zelf ook terecht bij de stadsgidsen ter plaatse. Wees er wel snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio