Laureaat Canvascollectie David Smulders stelt tentoon

Laureaat Canvascollectie David Smulders stelt tentoon

Foto: Dany Van Loo

Oostende / De Haan / Middelkerke - In galerij Expo18 in de IJzerstraat 18 kunt u nog tot en met 2 januari de werken bewonderen van David Smulders. De laureaat van de Canvascollectie 2012 is meteen aan zijn eerste officiële expo toe.

Dit mag dan weliswaar zijn eerste op zichzelf staande expositie zijn, kunstenaar Dvid Smulders is hiermee niet aan zijn proefstuk toe, integendeel. Tekenen en schilderen, kortom de voldoening van creatief te kunnen zijn, is van jongs af een passie geweest en deed hem destijds kiezen voor een grafische opleiding. Dat deed hem later belanden in de enigszins vluchtige wereld van de graffiti, maar hij hield er toen al een eigen stijl op na. En die persoonlijke stijl evolueerde van het tijdelijke dat graffiti te bieden heeft naar het permanente van het schilderdoek. Zo ruilde hij de spuitbus voor het penseel en dat zorgt tot op vandaag voor een koortsachtige zoektocht naar unieke kleuren en vormen, naar een duidelijk waarneembare harmonie of gevoelssituatie: kortom het constant in vraag stellen van de ene vorm tegenover de andere, een beetje zoals in het leven waar je ook keuzes moet maken. 

Zijn werk kon enkele jaren geleden ook de juryleden van de Canvascollectie beroeren die zijn werk selecteerden en meteen ook een prominente plaats gaven in de aansluitende expositie in het Bozart in Brussel. Ervaring genoeg dus om eindelijk met een eigen expositie, zijn grote droom overigens, te verrassen.

Dagelijks van 14 tot 19 uur

Info: Facebook - The Davidson of Francis

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio