Triootje aan de Westkust: een originele Valentijnweek

Triootje aan de Westkust: een originele Valentijnweek

Foto: gf

Nieuwpoort / De Panne / Koksijde - Na het succes van vorig jaar slaan de gemeenten De Panne, Koksijde en stad Nieuwpoort opnieuw de handen in elkaar voor de uitwerking van een romantisch Valentijnprogramma onder de naam ‘Triootje aan de Westkust’. Van donderdag 14 tot en met zondag 17 februari vinden in de badplaatsen tal van romantische activiteiten plaats.

Op donderdag 14 en vrijdag 15 februari rijdt de Kus-tram, een authentiek en romantisch aangekleed tramstel, tussen de drie kustgemeenten. Onderweg word je verwend met een glaasje bubbels in een uniek champagneglas dat je mag meenemen als herinnering. De Kus-tram rijdt van 14 tot 20 uur. Opstappen kost 10 euro.
Genieten van een romantische strandwandeling met vrije start kan eveneens op donderdag 14 en vrijdag 15 februari. Je wandelt hand-in-hand over het strand van De Panne over Koksijde-Oostduinkerke tot in Nieuwpoort, of omgekeerd. Bij elke passage van een badplaats krijg je een ‘hartje’ op je stempelkaart. Een volle kuskaart biedt 10 euro korting per persoon bij het bestellen van een Kus-menu in één van de deelnemende restaurants.

Dansbal Chaussée d'Amour

Trek je mooiste dansschoenen aan voor een stijlvol Venetiaans bal op vrijdag 15 februari in De Panne.  Iedereen wordt verwacht in aangepast kostuum of feestelijke avondkledij.
Zin in een unieke Valentijn shoppingbeleving? Kom naar de Zeelaan in Koksijde-bad die wordt omgetoverd tot een heuse Chaussée d’Amour met burlesque optredens, lingerieshows én een vleugje pikant op zaterdag 16 februari van 16 tot 20 uur.
In de vooravond word je in Nieuwpoort verwend met een liefdesvuurwerk om 18 uur op het strand ter hoogte van het Hendrikaplein. Om 20 uur vindt de theatervoorstelling Romeo en Julia plaats in Centrum Ysara.
Vaar op zondag, 17 februari mee met de Love Boat van rederij Seastar met een romantisch streepje live muziek aan boord en een glaasje cava, van 11 tot 12 uur en van 14 tot 15 uur. Ook op zondag 17 februari kan je in De Panne genieten van een sfeervolle brunch.

Huwelijksbeloften

Je huwelijksgeloften hernieuwen op het strand, veel romantischer kan het niet worden. Ga dan met je geliefde op donderdag 14 of zaterdag 16 februari zeker naar De Panne om in een uniek romantisch kader je huwelijksgeloften te hernieuwen. Meer info vind je op de website. Vooraf inschrijven is vereist.
Info over alle evenementen: www.triootjeaandewestkust.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio