Zet alvast zondag 24 maart in je agenda

Kom het strand mee opruimen tijdens tiende editie van Eneco Clean Beach Cup

Kom het strand mee opruimen tijdens tiende editie van Eneco Clean Beach Cup

Foto: gf

De Haan / Middelkerke / Nieuwpoort / Koksijde - Het is intussen traditie geworden: tijdens de Eneco Clean Beach Cup – die jaarlijks plaatsvindt op de eerste zondag van de lente - steken honderden vrijwilligers, Belgische surfers en Eneco de handen uit de mouwen om al dat afval van onze stranden te weren. Vorig jaar verzamelden vierduizend helden meer dan 5,5 ton afval, over een afstand van De Panne tot Knokke-Heist. Dit jaar, op zondag 24 maart, gaan ze nog verder, zelfs óver landsgrenzen heen.

Wie dacht dat na tien edities opruimen, het strand intussen wel proper zou zijn, heeft het grondig mis. Nog steeds belandt er jaarlijks maar dan 12 miljoen ton plastic in zee. Een deel daarvan spoelt ook weer aan, op onze stranden. De wereld en het klimaat schreeuwen om onze hulp.  

Meedoen met je familie, vrienden of collega’s? Inschrijven is gratis en kan via https://enecocleanbeachcup.be/nl/deelnemen In ruil krijg je een vuilzak en Eneco Clean Beach Cup fluohesje in een deelnemende surfclub van jouw keuze.

Dit jaar wordt De Haan de uitvalsbasis maar ook in Middelkerke en de andere  kuststeden wordt er volop mee opgeruimd tijdens de grote strandopruimactie en zijn er heel wat activiteiten voorzien.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio