Medewerkers stad Aarschot steunen Down the road-ster Julie

Kleurrijke steunkousen voor Wereld Downsyndroomdag

Kleurrijke steunkousen voor Wereld Downsyndroomdag

Om Julie te tonen dat ze erbij hoort, trokken tientallen stadsmedewerkers twee verschillende sokken aan en gingen samen met haar op de foto Foto: IF

Aarschot - Op donderdag 21 maart poseerden tientallen medewerkers van de stad Aarschot met hun kleurrijke #steunkousen. Ze gingen namelijk in op de oproep om in het kader van Wereld Downsyndroomdag twee verschillende sokken aan te trekken.

Naar aanleiding van Wereld Downsyndroomdag riepen Dieter Coppens en zijn zes reisgenoten uit het tv-programma ‘Down the road’ heel Vlaanderen op om op 21 maart twee verschillende sokken aan te trekken. Want dat is het symbool van Wereld Downsyndroomdag en toont dat we mensen die verschillend zijn, omarmen.

Deelneemster ‘Down the road’ aan het werk bij stad Aarschot Julie Slaets (26 jaar - Langdorp), één van de deelnemers aan het tv-programma ‘Down the road’, verricht momenteel vrijwilligerswerk bij de stad Aarschot. Ze is schoolverlater bij het buitengewoon secundair onderwijs ‘De Bremberg’ in Molenstede.

De opvang van mindervaliden is niet evident en de ouders van Julie gingen op zoek naar een zinvolle dagbesteding. Het was haar zus die aan de stad Aarschot liet weten dat Julie er altijd al van droomde om een ‘secretaresse’ in het stadhuis te zijn. Intussen draaide Julie al enkele keren mee in het Stedelijk Zwembad en bij het departement Technische Zaken. Haar collega’s ervaren haar als een heel gemotiveerde, nauwkeurige en supervriendelijke jongedame. #Steunkousen voor Wereld Downsyndroomdag. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio