Buitenspeeldag 2019

Buitenspeeldag 2019

Buitenspeeldag komt er aan Foto: IF

Aarschot - Woensdag 24 april is het zover. Voor Buitenspeeldag wordt Aarschot weer omgetoverd tot een heus kinderparadijs.

Buitenspeeldag is een initiatief van de Vlaamse overheid in samenwerking met verschillende tv-zenders. Van 13 tot 17 uur zetten zij immers hun scherm op zwart. Aan de leerkrachten wordt gevraagd om geen huiswerk te geven. Geen enkel excuus dus om binnen te blijven. De jeugddienst, sportdienst, dienst Welzijn en dienst Leefmilieu slaan dit jaar de handen in elkaar om de kinderen in Aarschot een onvergetelijke dag te bezorgen.

Artuur op het strand van de Grote Markt
Op Buitenspeeldag zal de Grote Markt één groot strand zijn. Met springkastelen, grime en water. De kinderen kunnen hun eigen strandbloemen maken en daarna verkopen in ruil voor schelpjes. Kortom, op 24 april is de kust wat dichterbij.

Sport en spel in het Stadspark
In het Stadspark staat alles in het teken van sport en spel. De Aarschotse sportverenigingen zorgen voor een mooi aanbod. De kids kunnen boogschieten, trampolinespringen, basketten (GSG Aarschot), handballen (HC Eagles Aarschot) en voetballen (KVC Langdorp). Ook aan de allerkleinsten wordt gedacht. Zij kunnen de beentjes strekken tijdens de Multimove.

Actie in Meetshovenbos
In Meetshovenbos gaat het er iets ruiger aan toe. Het touwenparcours en het bosspel zijn dit jaar te vinden in het nieuwe speelbos ‘De Speeldernis’. Ook is er dit jaar een blotevoetenpad. Om 13.30 uur en om 15 uur vertrekt de Aarschotse Fietsersbond aan het stadhuis om de kinderen veilig met de fiets naar Meetshovenbos te brengen.

Tuinieren op de Orleanssite
Na het succes van vorig jaar valt er op de Orleanssite heel wat te beleven. Sterker nog, het aanbod wordt nog uitgebreid! Je kan er weer ravotten op de speelweide of een tochtje maken met de speedline. Dit jaar kan je er ook boogschieten of je aan volksspelen wagen. 

Kortom, op woensdag 24 april zullen de kinderen zich niet vervelen in Aarschot! Iedereen mee. Vragen over de toegankelijkheid of nood aan assistentie die dag? Stuur een mail naar karlien.vanpee@aarschot.be of bel naar 016 63 94 66. Wij helpen je graag verder.

Buitenspeeldag in Aarschot - in een notendop: 

Wanneer: Woensdag 24 april 2019 van 13 tot 17 uur

Waar: Grote Markt - Stadspark - Meetshovenbos - Orleanssite  

Kostprijs: Gratis

Meer info: www.jcdeklinker.be info@jcdeklinker.be 016 56 62 24 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio