Aarschot vol koren en klanken op zaterdag 4 mei

FOTO-VIDEO. Vijfde editie Aarschot Volkoren

Aarschot Volkoren Foto: Dirk Van de gaer

Aarschot - Aarschot maakt zich voor de vijfde keer op voor Aarschot Volkoren, een dag vol zangkoren.

Voor deze vijfde editie slaan zangkoor Cantate, Het Gasthuis en de stadsdiensten de handen in elkaar. Op zaterdag 4 mei 2019 bieden ze aan zangkoren uit heel België en Nederland een podium. Met een 80-tal koren op 20 verscheidene podia in het Aarschotse stadscentrum belooft het een topdag te worden voor jong en oud.

Dankzij het grote aantal koren is er voor elk wat wils. Van jeugd- en volwassenkoren tot klassiek en folk. Van wereldmuziek tot pop. Op dit muzikaal evenement komt iedereen aan zijn trekken. "Het is meteen ook de ideale gelegenheid om te genieten van de vele mooie locaties die Aarschot rijk is", zegt schepen van Cultuur en burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD). "Zo zullen er podia staan aan onder meer de Pater Raskinkade, het Stadspark, het Orleanshof, het Begijnhof, de Onze-Lieve-Vrouwerkerk, CC Het Gasthuis en het Capucienenklooster.  

Muzikale finale

Om 17.45u is er een grote samenzang gepland op de Grote Markt. Bij slecht weer wordt deze finale in de Onze-Lieve-Vrouwekerk georganiseerd.

Gezelligheid troef

Wie van al die koorzangers plaatsvervangende dorst heeft gekregen, kan terecht in het Bruine Café, CC Het Gasthuis of de vele gezellige cafeetjes in Aarschot. Op diverse locaties zijn er ook foodtrucks terug te vinden. Je kan er smullen van een warme wafel, een heerlijk ijsje of een lekkere hamburger. Het Volkorentrammetje is ook weer van de partij en brengt je van de ene locatie naar de andere. Ook de kinderen kunnen zich uitleven. Voor hen is er een springkasteel in het Stadspark.

 

Praktische info:

Aarschot Volkoren vindt plaats op zaterdag 4 mei 2019 op diverse podia in Aarschot-centrum. De eerste concerten beginnen om 13 uur, de laatste om 17.45 uur. Meer info vind je hier .

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio