Marc De Bel leest voor bij het ontbijt

Marc De Bel leest voor bij het ontbijt

De Bel bij het ontbijt Foto: IF

Aarschot - Op zaterdag 18 mei krijgt de openbare bibliotheek van Aarschot hoog bezoek. Met een lekkere koffiekoek in de hand kan je komen luisteren naar niemand minder dan de populaire jeugdauteur Marc de Bel.

Op zaterdag 18 mei trakteert de bib je vanaf 9.45 uur op koffiekoeken, een glaasje fruitsap en een dampende kop koffie. Om 10.30 uur kan iedereen zich met een volle buik installeren om naar een lezing van Marc de Bel te luisteren. Hij vertelt over zichzelf, als kind en als onderwijzer en over hoe hij zijn eerste boek legde en uitbroedde. De lezing duurt ongeveer een uur. Nadien zal Marc de Bel zijn boeken signeren.

Als 11-jarige viel Marc de Bel uit zijn boomhut, daarbij barstte zijn fontanel open en sindsdien komen knotsgekke ideeën en verhalen zijn hoofd zo binnen. In zijn werk kiest hij altijd de kant van kinderen. Sympathieke volwassenen mogen zijn jonge personages helpen, vervelende volwassenen daarentegen worden resoluut belachelijk gemaakt. Marc de Bel weet wat kinderen willen. “Ik gaf 20 jaar les in de lagere school. Om te leren hoe kinderen in mekaar zitten,” schrijft hij op zijn website. Daarvoor wordt hij ruim beloond: Marc de Bel is één van de vaakst door kinderjury’s bekroonde Vlaamse auteurs. Hij publiceerde meer dan 150 boeken.

Enkelevan zijn boeken zijn ook verfilmd, en vaak worden ze geadapteerd voor het toneel.

Inschrijven: De toegangsprijs bedraagt 2 euro per kind en 4 euro per volwassene (+14 jaar). Inschrijven is verplicht via bibaarschot@bibliotheekaarschot.be, op het nummer 016 56 86 05 of aan de balie van de bibliotheek.

Meer informatie kan je verkrijgen via de website van Het Gasthuis (www.hetgasthuis.be) op Facebook of bij de bibliotheek zelf. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio