Drinkwaterfonteinen op stranden van De Haan

Drinkwaterfonteinen op stranden van De Haan

Foto: if

De Haan - Het gemeentebestuur heeft drie drinkwaterfonteinen laten installeren op het strand van Vosseslag, De Haan en Wenduine.

Het gemeentebestuur blijft werk maken van propere stranden en de strijd tegen zwerfvuil. Sinds begin van het jaar  is er het gebruik van wegwerpplastic zoals  bestek, wegwerpbekers, roerstaafjes, rietjes  door restaurants, cafés en organisatoren van events op het strand, in de duinen, het bos en inalle openbare parken verboden. Ook het gebruik van ballonnen en plastieken snippers is niet meer toegelaten in deze zones.

De Haan start deze zomer ook met de actie De Haan ? clean beaches waarbij strandbezoekers op tien strandlocaties aangeduid met een beachflag prikkers, fluohesjes en vuilniszakken kunnen ophalen om tijdens en na hun strandbezoek mee de stranden op te ruimen. Daarbij  worden vier toeristische opruimwandelingen georganiseerd  die plaatsvinden in De Haan op 29/7 en 26/8 en in Wenduine op 31/7 en 28/8 waarbij bezoekers tijdens een toeristische wandeling tegelijkertijd kunnen genieten van de prachtige natuur en afval opruimen.

Drinkwaterfonteinen

"Nieuw is dat de gemeente nu ook 3 drinkwaterfonteinen op de stranden van Vosseslag,  De Haan en Wenduine heeft laten installeren", zegt schepen van toerisme en afval Marleen De Soete (Vooruit!).  "Bezoekers die naar de stranden van De Haan komen afzakken kunnen voortaan gratis drinkwater tappen vanuit deze fonteinen die te vinden zijn aan de drie sanitaire blokken. Er zijn bovendien verschillende handelszaken die mooie en herbruikbare drinkwaterflessen te koop aanbieden. De Haan zet daarmee als aanbieder van gratis drinkwater op zijn stranden zijn eco-imago verder in de kijker en er volgen in de nabije toekomst nog meer acties", aldus nog Marleen De Soete.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio