396 zandschildpadden sierden het strand van Middelkerke

Middelkerke verpulvert wereldrecord zandsculpturen bouwen

Middelkerke - Op het strand van Middelkerke namen niet minder dan 404 mensen, jong en oud, deel aan de poging om het wereldrecord simultaan zandsculpturen bouwen, te verbreken. En daar slaagde de bonte bende met grote onderscheiding in.

396 in zand volgens een strikte methode gesculpteerde schildpadden. Dat is het nieuw wereldrecord zandsculpturen bouwen. Het initiatief kwam van de groep Sculpture Westende, meer bepaald de familie Bourleau uit Edingen die zijn hart heeft verpand aan het bouwen van unieke sculpturen op het strand. Met ondersteuning van het gemeentebestuur en tal van vrijwilligers werd deze morgen de poging om het record, met 287 op naam van een groep weliswaar semiprofessionele bouwers op Fulong Beach in Taiwan, opgezet. Een hele organisatie zo bleek, maar die verliep vlekkeloos. Rond de middag werd al meer dan duidelijk dat het wereldrecord eraan ging, meer nog het werd verpulverd. “

“Dit maakt ons ongelooflijk gelukkig “, vertelt een emotionele Philippe Bourleau. “Dit is een droom die werkelijkheid is geworden. En dat met allemaal leken, jong en oud. Dat was enigszins anders in Taiwan. We hebben niet toevallig voor een schildpad gekozen. Deze succesvolle wereldrecordpoging vestigt meteen ook de aandacht op het beschermen van onze oceanen en zeeën. Het is nog even afwachten op de officiële bekrachtiging van Guinness World Record Books. Dat kan nog enkele weken duren, maar het is duidelijk dat het record op naam van Middelkerke komt te staan.”

Zo leuk

Marijke Willems uit Kapelle-op-den-Bosch was haar drie kinderen Hanne, Marit en Stina naar het strand van Middelkerke afgezakt om enthousiast deel te nemen aan de recordpoging. “We vonden het zo leuk”, zegt Hanne. “En we waren heel blij toen onze schildpad werd goedgekeurd. We vonden het fijn om te maken, maar zo eenvoudig was het niet.”

Ook Sealife Blankenberge zorgde voor promotionele steun aan de recordpoging.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio