Begeleide opruimacties in De Haan een succes

Begeleide opruimacties in De Haan een succes

Foto: gf

De Haan - Voor het eerst organiseerde De Haan, naast de Eneco Clean Beach Cup in de voorbije lente, ook tijdens de zomermaanden begeleide strandopruimacties. Het gemeentebestuur kan tevreden terugkijken naar de eerste 3 “De Haan loves clean beaches” eind juli. Zowel strand, duinen en zelfs delen van de duinbossen kregen een opruimbeurt. Een 100-tal vrijwilligers maakten samen zo’n 15km natuur afvalvrij.

Samen met de milieudienst en de dienst toerisme kon het gemeentebestuur rekenen op Pauline Bisschop en Gretchen Vandenberghe, twee superenthousiaste vrijwilligers van de Proper Strand Lopers. Tijdens de drie opruimacties werd zo’n 750 liter afval verzameld, wat neer komt op 10 volle huisvuilzakken (van 75 liter). Vooral plastic flesjes, glas, vochtige doekjes en sigarettenpeuken werden verzameld. Daarnaast werden speelgoed, visnetten en plastic zakjes verwijderd.

Chamonix

De actie kon rekenen op de steun van Mooimakers die de prikkers, handschoenen en zakken hadden voorzien.  Het outdoormerk Lafuma zorgde samen met de plaatselijke verdeler Bluesand voor duurzame prijzen waaronder herbruikbare flessen, mokken en als hoofdprijs een hippe rugzak, die na elke opruimactie uitgeloot werden onder de deelnemers. Met deopruimacties op het strand wenst de gemeente De Haan zich te spiegelen aan ‘Opération Montagne Responsable’, een organisatie van Lafuma & partners te Chamonix. Jaarlijks organiseren zij een grote opruimactie aan de voet van de Mont Blanc. Ze trachten debewoners en toeristen te sensibiliseren om zorg te dragen voor de natuur en de omgeving.

nieuwe acties

Eind augustus zijn er in De Haan opnieuw opruimacties voorzien. Afgesloten wordt in Wenduine, met het Wielingencentrum als verzamelpunt, op 29 augustus. De opruimacties vinden telkens plaats van 17 tot 18.30 uur. Prikkers en handschoenen worden opnieuw voorzien en na het opruimen maken de deelnemers terug kans om een leuke prijs te winnen van Lafuma. Iedereen is welkom! Ook de Proper Strand Lopers zullen dan terug op de afspraak zijn.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio