Leerlingen springen een kei tof schooljaar in

Eerste schooldag GBS Knipoog in samenwerking met GO!

© IF

© IF

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gisteren ging de samenwerking van GBS Knipoog met scholengroep Adite van start in de vorm van een scholengemeenschap. Dit met het oog op een mogelijke toetreding van GBS Knipoog tot de scholengroep in de toekomst.

Dirk Van de gaer

Het overkoepelende jaarthema voor alle scholen in deze scholengemeenschap is: 'KEI leuk dat je erbij bent!'. De bedoeling is dat kinderen zich van bij de start welkom en thuis voelen: 'Jij wordt verwacht, jij hoort hier bij ons, jij hebt een plek hier.'

Witte keien waarop de naam van elke leerling geschreven staat, geven het jaarthema vorm. De keien keren een heel schooljaar terug onder verschillende werkvormen, zoals het ontdekken van talenten en vaardigheden. 'Ben jij een kei in samenwerken? Ben jij een kei in taal?'

De kei kan ook aangeven: 'Hier ben ik KEI goed in en ik wil jou helpen.' De mogelijkheden zijn legio. Elke leerkracht of school kan zijn of haar inspiratie de vrije loop laten om er een eigen invulling aan te geven.

Zo zette GBS Knipoog het nieuwe schooljaar en jaarthema in onder het motto: 'Wij springen een KEI tof schooljaar in!' En dit nam de school ook letterlijk. Op maandagochtend 2 september sprongen alle leerlingen de school binnen op een trampoline. ‘s Namiddags vormden alle keien van de leerlingen en de leerkrachten een groot hart op de speelplaats, om de boodschap uit te dragen dat GBS Knipoog een school met een hart is.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio