Aarschot roept op tot deelname aan Cleanup Day

Aarschot - Na het succes van vorig jaar neemt de stad Aarschot op zaterdag 21 september opnieuw deel aan de World Cleanup Day.

Wereldwijd ondernemen meer dan 300 miljoen mensen die dag actie om onze planeet vrij te maken van zwerfvuil. De doelstelling van World Cleanup Day is om 5% van de totale wereldbevolking, of 328.000.000 mensen, te mobiliseren om op één dag onze planeet op te ruimen. Voor België betekent dit 550.000 vrijwilligers. "Steek samen met je vereniging of gezin de handen uit de mouwen en kom mee opruimen", klinkt het bij het stadsbestuur. 

Op vrijdag 20 september geven de Aarschotse scholen alvast het goede voorbeeld. Honderden leerlingen en leerkrachten ruimen dan het stadscentrum en omgeving mee op.

Dit jaar hebben de stad Aarschot en 'Afvalternatief' de handen in elkaar geslagen om er een prachtige dag van te maken. “Op zaterdag 21 september om 10 uur trappen we de World Cleanup Day feestelijk af met animatie in het Stadpark”, zegt schepen van Leefmilieu Isabelle Dehond. “Op het centrale ‘trash point’ aan de busparking van Sportcentrum Demervallei kunnen de deelnemers het zwerfvuil kwijt. Het slotmoment is voorzien om 17 uur in het Stadspark. Alle deelnemers gaan naar huis met een leuke beloning voor hun mooie daad.”  

Wil je een bepaalde zone aanpakken of kan je niet op het openingsmoment aanwezig zijn? Geef dit alvast door aan de milieudienst. Heb je meerdere afvalzakken of kan je het zwerfvuil niet naar het centraal punt brengen? Geen nood, geef een seintje aan de milieudienst. De stadsdiensten komen het zwerfvuil dan op maandag 23 september ophalen.

Praktisch: Bij de milieudienst kan je terecht voor het nodige materiaal zoals vuilniszakken, hesjes en zwerfvuiltangen: milieudienst@aarschot.be - 016 55 03 82.

Meer info? www.worldcleanupdaybelgium.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio