Nieuwe naam gezocht voor de ‘open library’ van Middelkerke

Middelkerke - Van de klassieke bibliotheek naar een ‘open library, met extra openingsuren en meer te beleven: de bibliotheek in Middelkerke verandert van stijl en heeft dus een nieuwe, eigentijdse naam nodig.

Heb je een leuke naam voor de nieuwe bibliotheek? Laat het weten via bibliotheek@middelkerke.be. De winnende inzending wordt beloond met een mooie prijs.
 
Open Library: openingsuren wanneer het jou past

Met de nieuwe openingsuren treedt de bib buiten de klassieke ‘nine to five’ openingsuren. Zo  kunnen ook mensen in ploegenstelsels, studenten of de late passanter gemakkelijker terecht. Alle bibliotheekbezoekers zullen, na een intakegesprek met de bibliothecaris, een eigen badge krijgen waarmee ze tot 22 uur ’s avonds binnen zullen kunnen komen. Camerabewaking en badges zullen de veiligheid garanderen.  Tijdens de ‘normale’ diensturen zullen de medewerkers uiteraard nog op post zijn.
 
Makers space
 
Daarnaast zal de bibliotheek voor de Middelkerse scholen het makerssysteem of ‘makers space’ invoeren. Hierbij kan men, naast basislessen smartphone en surfen op het internet ook kennis maken met een 3D-printer, programmeerworkshops volgen, basis robotica krijgen, drones bouwen of zelf met web 3.0-toepassingen aan de slag gaan.
 
 
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio