Kiwanis Oostende Mercator organiseert kwis 'op zijn Oostends"

Kiwanis Oostende Mercator organiseert kwis 'op zijn Oostends"

Foto: if

Oostende / De Haan / Middelkerke / Nieuwpoort / Koksijde - De bekende Oostendse auteur Roland Desnerck speelt op donderdag 30 januari de rol van kwismaster tijdens de Dialectkwis, een leuk initiatief van Kiwanis Mercator Oostende.

Voor deelname aan dieze ludieke kwis mikt Kiwanis Mercator op verenigingen, serviceclubs,  groeperingen, scholen en dergelijke, die in groepen van vier à zes personen kunnen inschrijven.

De kwis staat  volop in het teken van persoon en oeuvre van Roland Desnerck, die meteen ook de rol van kwismaster op zich neemt. "Roland Desnerck is een rasechte oostendenaar met een bijzondere interesse voor het verschijnsel taal en heemkunde", klinkt het bij Kiwanis Mercator.  "Vandaar zijn levenswerk “Het Oostends Woordenboek” dat nu al vier herdrukken heeft beleefd. Ook de Kuifjes-albums in het Oostends dialect hebben een overdonderend succes gekend. In juni 2014 verscheen 'Grenzeloos Ostends', een zoektocht naar de oorsprong van vele specfiek in Oostende gebruikte woorden. In zijn laatste werk '80 Oostendse  spookverhalen en wondervertellingen' brengt hij oude volksvertellingen uit de volksmond opgetekend of ofgediept uit oude documenten."               

Roland Desnerck kreeg voor zijn inzet en werk verschillende prijzen, waaronder Het Gulden Spoor en de Gouden Mathille van de Oostendse Persclub. In 2010 werd hij gevierd door de Vereniging van West-vlaamse Schrijvers en het Oostendse Stadsbestuur.

De dialectkwis

"Het belooft “luchtig en kluchtig” te worden", verzekert de organisatie. "En er zijn mooie prijzen aan verbonden zoals de boekenreeks 'Muzikaal Oostende' en andere werken." De kwis vindt plaats in Go!, Kroonlaan, 30 te Oostende op 30 januari. Deelnemen kost 15 euro per persoon, inclusief broodjes. Kiwanis Mercator Oostende organiseert deze kwis ten voordele van het project OKIDOO in de scholen van Oostende. Alle info daarover op www.okidoo.be.

Wie wil inschijven stuurt een mailtje naar annick.sanders@telenet.be

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio