Aarschot in de weer voor kinderen tijdens coronaperiode

Plan voor noodopvang Paasvakantie

Aarschot - De stad Aarschot, het agentschap Opgroeien (Kind en Gezin), Huis van het Kind, Ferm Kinderopvang en jeugdcentrum De Klinker werkten samen een plan uit om ook tijdens de paasvakantie noodopvang te voorzien.

Opvanglocaties en doelgroep blijven behouden
Schepen van Welzijn Nicole Van Emelen (SP.a): “We organiseren de noodopvang tijdens de paasvakantie op dezelfde opvanglocaties van de scholen met daarin dezelfde contactgroepen in aparte lokalen. We behouden ook dezelfde doelgroep. Ook tijdens de paasvakantie voorzien we dus enkel opvang voor kinderen van ouders met een beroep in cruciale sectoren en kinderen in een kwetsbare thuissituatie.”

Aandacht voor contactbubbels
Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD): “We besteden zeker en vast voldoende aandacht aan de zogenaamde ‘contactbubbels’. We zullen dus zeker geen huidige opvanggroepjes van kinderen mengen met nieuwe kinderen. We behouden dus de samenstelling van huidige opvanggroepjes met kinderen die eerder deze weken al contact hadden met elkaar. Indien er nieuwe kinderen aangemeld worden, plaatsen we hen in een apart groepje, in een ander lokaal.”

Noodopvang door Ferm Kinderopvang voor negen schoollocaties
Ferm Kinderopvang voorziet tijdens de paasvakantie dagopvang in de negen schoollocaties waar zij momenteel de voor- en naschoolse opvang organiseren. Deze locaties zijn Gijmel (Hombergstraat 1),  Langdorp (Testeltsesteenweg), Wolfsdonk (Veerlestraat), Sancta Maria (Kardinaal Mercierstraat), Bekaf (Bekaflaan) 2, Gelrode (Pastoor Dergentstraat), Zonnedorp (Bogaardenlaan), Knipoog (Diestsesteenweg, Rillaar) en Ourodenberg (Kerkstraat).
De noodopvang vindt plaats in de verschillende lokalen van Ferm Kinderopvang waar op dit moment ook al kinderen worden opgevangen.
Inschrijven voor de noodopvang tijdens de paasvakantie voor deze negen locaties kan via adm.bko.aarschotbegijnendijk@samenferm.be of 016 44 13 38 (te bereiken tussen 9 en 12 uur en 14 en 17 uur).
Reservaties via het online systeem zijn uitzonderlijk niet mogelijk. Kinderen kunnen enkel ingeschreven worden voor een locatie waar ze op dit moment ook al opgevangen worden. Op die manier blijven de huidige contactgroepen behouden.

Noodopvang door monitoren van De Klinker voor vier scholen
Schepen van Onderwijs, Jeugd en Gezin Geert Schellens (SP.a): “Vier scholen in Aarschot maken doorheen het schooljaar geen gebruik van de buitenschoolse kinderopvang van Ferm. Om ervoor te zorgen dat deze vier scholen geen leerkrachten moeten inzetten voor de noodopvang in de paasvakantie, zetten we de monitorenwerking van jeugdcentrum De Klinker in.”
De monitoren van De Klinker voorzien tijdens de paasvakantie noodopvang in de scholen Elzenhof (Nieuwland), Dol-Fijn (Ebdries, Rillaar), De Hoogvlieger (Herseltsesteenweg) en De Springplank (Godshertogestraat).
Inschrijven voor noodopvang tijdens de paasvakantie in deze vier scholen kan via www.jcdeklinker.be of 016 56 62 24. Per school zal er een aparte inschrijfknop zijn zodat de huidige contactgroepen behouden blijven en ouders hun kinderen niet inschrijven in een andere school. Opvanguren De opvanguren tijdens de paasvakantie zijn van maandag tot vrijdag, telkens van 7 tot 18.30 uur. 

Opgelet: Net zoals dat geldt voor de noodopvang in de scholen, is de noodopvang tijdens de paasvakantie uitsluitend bedoeld voor kinderen van ouders met een beroep in cruciale sectoren en kinderen in een kwetsbare thuissituatie. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio