Burgemeester Koksijde vindt timing voorstel Vlaams minister Demir 'zeer ongelukkig'

Koksijde - Burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) reageert op de uitspraak van Vlaams minister van Toerisme, Zuhal Demir (N-VA). Zij riep deze morgen alle kustburgemeesters op om het voorbeeld van Knokke te volgen en dus tweede residenten te voorzien van een waardebon.

"De timing van de minister is zeer ongelukkig", reageert de burgemeester.  "Nu is het niet de moment om aan Sinterklaaspolitiek te doen en ad hoc beslissingen te nemen. Er moeten onderbouwde beslissingen genomen worden, mét de nodige visie. Onze grootste zorg gaat naar onze inwoners die thuis gekluisterd zitten. Naar onze senioren die afgesloten zitten van hun geliefden. Naar de mensen in de zorg en iedereen die momenteel risico’s ondergaat om de boel draaiende te houden. Wat betreft de steunmaatregelen zullen we ons vooral richten naar onze horeca zaken en kleinhandel die momenteel de zwaarste klappen krijgt. We brengen iedereen in beeld en gaan in overleg met de getroffen sectoren en met alle fracties van de gemeenteraad om weloverwogen en doelgerichte acties op poten te zetten. Laat ons het hoofd koel houden en ons niet laten opjagen door een minderheid aan tweede residenten noch door minister Zuhal Demir."

"Het is belangrijk dat we als kustregio aan hetzelfde zeel trekken. Dat we als kustburgemeester samen hetzelfde standpunt verkondigen. Sowieso kom ik eerstdaags met de collega’s van de Westkust samen om hierin ons standpunt naar buiten te brengen. Want ik wil nog eens onderlijnen dat deze materie valt onder de bevoegdheid van de lokale autoriteiten. Tot slot wil ik de tweede residenten oprecht bedanken voor de moeite die ze doen om thuis te blijven. We zien vandaag lege stranden en winkelstraten.
En dat in volle paasvakantie. Het doet pijn, maar ik blijf het zeggen, deze dagen primeert het gezondheidsdebat."

Eeerder reageerde de Bredense burgemeester Steve Vandenberghe (SP.A) heel negatief op het voorstel van Demir.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio