Ontdek twee nieuwe Feniksfietsroutes langs de wederopgebouwde Diksmuidse dorpen

Ontdek twee nieuwe Feniksfietsroutes langs de wederopgebouwde Diksmuidse dorpen

Foto: Westtoer

Diksmuide - Het stadsbestuur lanceert twee nieuwe Feniksfietsroutes. Ze voeren je langs veertien pittoreske dorpen rond het centrum. Je merkt onder meer duidelijk hoe de woonkernen van Oostkerke en Kaaskerke op een andere plek werden heropgebouwd. De infoborden bij de dorpsonthaalpunten geven je de geschiedenis per dorp weer en tonen de wederopbouwtijd in het bijzonder.

2020 moest het jaar zijn van Feniks, de herdenking van de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog. Het coronavirus zag dat anders. Het stadsbestuur stelde het grootse spektakel op de Grote Markt van 20 mei uit naar 12 mei 2021. Toch moet niet alles geannuleerd worden. Nu de Diksmuidelingen massaal op de fiets springen om hun stad te herontdekken, lanceert het bestuur twee nieuwe fietsroutes: Feniks Oost (37 km) en Feniks West (39 km). Je ontdekt hoe de dorpen zich na de oorlog terug rechtten. De fietsroutes werden uitgestippeld op het fietsnetwerk Westhoek. Buiten bewegen moet en mag. Het Feniksverhaal zorgt meteen voor een meerwaarde aan de tochten.

Download de fietsroutes via www.bezoekdiksmuide.be/feniks2020, of spring even binnen bij de dienst toerisme voor een kaart. Zij openden hun deuren sinds maandag en geven graag wat toelichting.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio