Sportvelden en skatepark in Nieuwpoort terug open onder voorwaarden

Sportvelden en skatepark in Nieuwpoort terug open onder voorwaarden

Foto: stadsbestuur Nieuwpoort

Nieuwpoort - Sportverenigingen mogen de sportvelden in het Nieuwpoortse Sportpark vanaf deze week opnieuw gebruiken. Voor particulieren is het nog even wachten. Ook het skatepark werd opnieuw opengesteld.

De sportterreinen en het skatepark in de Dudenhofenlaan gingen opnieuw open onder toezicht. Voor deze activiteiten gelden nog steeds maatregelen. De medewerkers van de Jeugd- en Sportdiensten zorgen ervoor dat die goed opgevolgd worden.

Momenteel zijn de sportvelden alleen toegankelijk voor de Nieuwpoortse sportverenigingen. Zij moeten op voorhand hun trainingsuren aanvragen aan de stedelijke Sportdienst via sport@nieuwpoort.be. Overal blijft de 1,5 meterregel gelden en er worden niet meer dan twee sportclubs tegelijk toegelaten in het Sportpark.Bovendien zijn trainingen beperkt tot maximum 20 personen en steeds onder toezicht van een trainer of begeleider. Bij het betreden van het Sportpark wordt iedereen gevraagd zijn handen te ontsmetten.

Ook het skatepark is opnieuw opengesteld, telkens van 13 tot 17 uur en niet op zon- en feestdagen. Ook daar werden spelregels opgesteld. "Op het skatepark laten we maximum 20 skaters tegelijk toe" verduidelijken burgemeester Geert Vanden Broucke en shepen voor Sport Bert Gunst." We vragen ook aan hen om de gevraagde 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Wie langskomt, meldt zich aan bij de toezichthoudende medewerker van de Jeugddienst. Ook de jongeren trachten we zo goed mogelijk te sensibiliseren en hen te wijzen op het belang van het naleven van de regels.”

Om de veiligheid te garanderen gebeurt de heropening van alle stadsfaciliteiten in fases. De updates staan vermeld op de sociale mediakanalen en de stedelijke website. Ook de infolijn blijft beschikbaar op tel. 058-22.44.05 of via infocorona@nieuwpoort.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio