Opnieuw gocarts in Nieuwpoort

Opnieuw gocarts in Nieuwpoort

Foto: vln

Nieuwpoort - Het stadsbestuur heeft vrijdag besloten om gocarts opnieuw toe te laten in Nieuwpoort. Weliswaar moeten de huurders én verhuurders strikte voorzorgsmaatregelen in acht nemen.

Na het herzien van het ministerieel besluit kwam het stadsbestuur tot de conclusie dat er geen expliciet verbod rond fiets- en gocartverhuur vermeld wordt. Het bestuur heeft bijgevolg besloten dat gocarts opnieuw verhuurd en gebruikt mogen worden.

“Het is belangrijk dat kinderen opnieuw ‘kind’ kunnen zijn en zich kunnen uitleven op de gocarts" zegt een tevreden burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V). "Ook voor de verhuurders is het een goede zaak. Na een lange en moeilijke periode kunnen ze hun zaak opnieuw opbouwen. Wij zullen er alles aan doen om hen zoveel mogelijk te ondersteunen. Toch moeten we voorzichtig blijven. Daarom stelden we enkele duidelijke spelregels op voor de uitbaters en huurders.”

Veilig

Om alles veilig in goede banen te leiden, werd een circulatieplan voor gocartverhuurders opgesteld. Dit plan zal het stadsbestuur, in overleg met de uitbaters, nauwgezet opvolgen. Uiteraard blijven de afstandsregels van kracht. De klanten moeten daarom buiten in de rij wachten, afgescheiden van de gocarts. Ter bescherming van de werknemers wordt plexiglas aan de kassa aangeraden. Elke medewerker moet bovendien een mond- of gezichtsmasker dragen. De verhuurder van de gocarts of fietsen respecteert ook de voorgeschreven hygiënemaatregelen. Alle gebruikte units moeten voor en na elke rit goed ontsmet worden. Ook wie een gocart wil huren, dient zich te houden aan bepaalde maatregelen. Zo worden enkel gocarts verhuurd aan kinderen. Zij volgen de wandelrichting op de Zeedijk of op de promenade. Voor het huren is de aanwezigheid van een begeleidende volwassene vereist.

Alternatief parcours voor fietsers

Fietsen mogen ook weer verhuurd worden, maar worden niet toegelaten op de Zeedijk noch op de promenade. Met de fiets aan de hand kunnen fietsers wandelen tot de dichtstbijzijnde straat richting de Albert I laan. Vanaf deze straat kunnen ze Nieuwpoort verkennen per fiets.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio