Massa's beertjes voor de kinderen op de familiekermisdag

Terug beertjesworp als kermisafsluiter in Aarschot

© Dirk Van de gaer

Gisteren, maandag 24 augustus, was het de laatste van de tien kermisdagen in Aarschot, een dag speciaal voor families met de kermisattracties aan extra lage tarieven. De kinderen kwamen uiteraard ook voor de opnieuw in het leven geroepen beertjesworp.

Dirk Van de gaer

De laatste dag van de kermis, traditioneel getrouw ook de familiekermisdag, bracht heel wat volk op de been. Heel wat kinderen en volwassenen kwamen nog snel even de sfeer van de kermis opsnuiven en nog wat attracties doen die aan sterk gereduceerde tarieven aangeboden werden.

De meeste kinderen kwamen naar de Bonewijk en de Grote Markt afgezakt voor de terug in het leven geroepen beertjesgooi. Om 18u00 was het dan zo ver, vanop het platform van de brandweerladder gooiden onze burgervader, bijgestaan door enkele schepenen en raadsleden allerlei soorten 'beertjes' naar de talrijke alerte kinderen.

Een uurtje later was het dan de beurt aan de beertjesgooi op de Grote Markt. Door een panne aan de brandweerwagen, werd er gegooid vanop het oude politiecommissariaat, zeker niet minder plezierig. Hier werden terug een heleboel 'knuffels' uitgegooid en op het einde liep het centrum van Aarschot vol met kinderen met peluchen beestjes en mannetjes in hun armen.

Een mooi initiatief dat gelukkig terug in het leven geroepen is.

Kijk maar even naar de beertjesgooi op de Grote Markt:

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio