De 'Beker van Vlaanderen Endurance' lokte 90 paarden naar Langdorp

© Johan Van de Brande

© Johan Van de Brande

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het Vlaams Endurance Team V.E.T.2000 kan terugblikken op een prachtig evenement met een hoge opkomst van deelnemers. Niet minder dan 90 paarden legden hun parcours af in het groene Langdorp.

Dirk Van de gaer

Zoals aangekondigd in een vorig artikel ging vorige zondag de Beker van Vlaanderen Endurance door te Langdorp, met manege Ruitershof als start- en aankomstplaats.Negentig paarden deden mee aan deze bekerwedstrijd met afstanden van 27, 54 en 91 km.

Zoals in het vorig artikel over deze endurancewedstrijd vermeld, is het belangrijk dat de deelnemers met hun paard de juiste gemiddelde tijd halen en dat het paard in optimale conditie is en blijft tijdens het parcours. Bij het vertrek en na elke ronde wordt het paard door enkele dierenartsen medisch onderzocht. Hierbij wordt de hartslag gemeten, geluisterd of het paard geen kolieken heeft en wordt het dier ook nagezien of het niet uitgedroogd is en geen ademhalingsstoornissen heeft of mank loopt . De hartslag mag in principe maar 44 bedragen, elke hartslag meer per minuut geeft een strafpunt. Wanneer het paard een te hoge hartslag heeft of op de andere medische punten slecht scoort, wordt het dier 2 à 3 uur onder toezicht van de dierenartsen geplaatst.

Johan Van de Brande, trekker en bezieler van de vereniging V.E.T.2000, was heel tevreden met de hoge opkomst en de geleverde prestaties in deze speciale mange. Er waren heel weinig uitsluitingen (na medische check) en in de wedstrijd waren er deelnemers uit heel Vlaanderen.

En zoals het in een wedstrijd hoort, waren er ook prijsuitreikingen, in dit geval dus ook de bekers. De Beker van Vlaanderen in de klasse Initiatie A ging naar Sara Van Looveren met het paard Tipi. In de klasse 1 regionaal ging de beker naar Lindsy Haesaerts met het paard Nightflight. In de wedstrijdklasse Q1 ging de beker naar Bruno Van Gestel met het paard Sakai en in wedstrijdklasse 2 ging Shana Dujardin met het paard Bess-Cherouk met de beker aan de haal.

Johan Van de Brande organiseert met V.E.T.2000 zo'n elf wedstrijden per jaar over heel Vlaanderen. Wie geïnteresseerd is om eens naar zo'n wedstrijd te gaan, kan alvast de kalender van de wedstrijden raadplegen op hun website. Even meekijken kan ook met volgende korte fotoreportage:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus