Xeado Live Band ging voluit!

© Lut Laureys

Geen overvolle zaal, maar alleszins wel genoeg sfeer en ambiance deze avond in Berlare. De 22-koppige liveband onder leiding van dirigent Jacques Laroes vulde een schitterend, muzikaal en gevarieerd avondprogramma vol coversongs.

Delphine Van Poecke

Het komische duo Laurel & Hardy, beter bekend als de dikke en de dunne, geeft het startsein van een drietal uurtjes muzikaal vermaak. Dat ze naast entertainen ook nog eens goed kunnen zingen, laten ze meer dan eens duidelijk blijken. De liveband zorgt voor een ruime bezetting op het podium. Jong en oud zijn perfect op elkaar ingespeeld en brengen een instrumentale mix met klarinetten, trompetten, trombones en ga zo maar door. Dex Dylan, de vaste zanger van de liveband, zorgt voor een eerste muzikale opwarmer, om vervolgens Alana Dante het podium te laten betreden. Ze verwelkomt iedereen met een plat Antwerps accent en lederen kniebotjes. Het latex pakje, waar ze indertijd wereldwijd bekend mee werd, liet ze deze avond maar voor wat het was. Alana kan rekenen op een warm onthaal en in de zaal zit niemand nog stil op zijn stoel, wanneer ze onder leiding van het orkest een swingversie brengt van haar grootste hit ‘Take me for a ride’.

Iets voor twaalven vreesden we even dat Raf Van Brussel zijn kat had gestuurd, maar niets was minder waar. De charmezanger lokt onmiddellijk veel vrouwen naar de dansvloer. Hij brengt vooral swingende covers en plukt mensen uit het publiek om vooraan een dansje te placeren. Dat zelfs onze blogfotografe niet veilig is voor zijn verleidingstrucs blijkt uit volgend filmpje.

Ook morgen gaat Xeado nogmaals voluit in de Festivalhal Donkmeer, Donklaan 125, Berlare. Het optreden begint om 20u30 en de deuren gaan open om 19u30. Kaarten kosten 20 euro aan de kassa. Meer info kan u hier vinden.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio